To Air France-fly fra USA omdirigert etter bombetrusler

Av sikkerhetsårsaker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Amerikanske luftfartsmyndigheter har av sikkerhetsårsaker omdirigert to Air France-fly som hadde kurs mot Paris. Flyene har landet trygt i Salt Lake City og Halifax, melder NTB. Alle passasjerene er ute av flyene, ifølge Reuters.

- Flyene ble utsatt for anonyme trusler etter at de hadde tatt av. Som en forholdsregel og for å foreta alle nødvendige sikkerhetskontroller besluttet Air France å be om landingstillatelse for begge flyene. Lokale myndigheter gjennomfører nå en inspeksjon av flyene, passasjerene og deres bagasje. Myndighetene vil også etterforske hvem som ringte inn trusselen, skriver Air France på Twitter

Ringt inn fra bakken En talsmann for det amerikanske luftfartstilsynet bekrefter overfor CNN at et fly på vei fra Los Angeles til Paris ble omdirigert til Salt Lake City i Utah på grunn av en «sikkerhetshendelse».

Flight 65 var på vei fra Los Angeles til Paris da det ble omdirigert til Salt Lake City etter at en bombetrussel ble ringt inn fra bakken, sier en talsperson for myndighetene til TV-kanalen. Det er ikke klart om noen er arrestert, eller om det skal ha vært uro om bord på flyet.

- Flere politimyndigheter jobber sammen og følger prosedyrene for å finne ut årsaken til truslene som førte til at flyet ble omdirigert, sier FBI-agent Todd Palmer i det det føderale politiets Salt Lake City-avdeling til Fox News.

Stengt rullebane Samtidig melder canadiske CBC at et annet fly, flight 55, som skulle fra Washington til den franske hovedstaden, har landet i Halifax.

Også dette skal ha skjedd som følge av en bombetrussel, ifølge CNN. 

Talsmann for Halifax Stanfield International Airport, Peter Spurway, sier til CBC at flyet av typen Boeing 777 landet trygt, og at de 298 passasjerene og besetningen på flyet blir fraktet til et trygt område på flyplassterminalen. Hendelsen har ført til at hovedrullebanen er stengt.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram