To alvorlig skadd etter ras fra isfjell ved Svalbard

Tilstanden er alvorlig for to av de åtte passasjerene som ble skadd da en russisk passasjerbåt onsdag kveld kjørte for nær en isbre utenfor Svalbard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var store mengder is som raste ned og traff den russiske cruisebåten «Alexey Maryshev» i Hornsundet på Svalbard onsdag kveld.

- To personer er alvorlig skadd og vil i løpet av natten bli fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling. De seks andre er lettere skadd, opplyser Jan Tømmervold hos Sysselmannen til NTB.

Alle åtte ble først fraktet med sysselmannens helikopter til Longyearbyen Sykehus.

Skipet krenget Ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge skjedde ulykken da isbreen i Hornsundet sør på Svalbard kalvet akkurat da cruiseskipet befant seg under kanten. Flere av passasjerene befant seg på dekk og pådro seg skadene da den tunge isen førte til at båten krenget.

- Passasjerene falt over ende og traff det fastmonterte utstyret på båten, sier vakthavende redningsleder Sten-Rune Nikolaisen til NTB.

Hvilke skader passasjerene har pådratt seg er fortsatt ukjent. Det er foreløpig også ukjent hvilket land passasjerene på det russiske skipet kommer fra. Mannskap i avhør Den russiske cruisebåten «Alexey Maryshev» blir operert av den nederlandske selskapet Ocean Expeditions som arrangerer sightseeing med turister i Hornsundet på Svalbard. Båten kan ta inntil 46 passasjerer om gangen og har Longyearbyen som base.- Skipet har satt kurs tilbake til Longyearbyen og vil komme fram hit i løpet av formiddagen torsdag. Da vil mannskapet bli avhørt om hva som skjedde og hvordan isen fra breen kunne falle ned på dekket, sier Tømmervold. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer