To alvorlig skadd i massekollisjon

To personer ble alvorlig skadd og fire ble sendt til legevakten etter en kollisjon mellom tre biler og en melkebil i Oppljostunnelen i Stryn i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To biler samt en melkebil fra Tine var involvert i kollisjonen. Ulykken skjedde 100 meter inne i tunnelen på riksvei 15 over Strynefjellet.

- To personer ble sendt med luftambulanse til Førde sentralsjukehus med alvorlige skader. Fire andre personer ble sendt til legesjekk i Stryn, opplyser operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ikke alle detaljer rundt hendelsesløpet var søndag kveld klare, men ifølge politiet kom den første bilen fra vest og fikk sleng inne i tunnelen. Den havnet i fjellveggen. Bil nummer to kom bakfra og klarte ikke å stoppe tidsnok. Disse to bilene blokkerte veibanen, og en tankbil med melk fra Tine som kom fra øst, klarte ikke å unngå sammenstøtet.

I tillegg kjørte en fjerde bil i fjellveggen lenger inne i tunnelen, men ifølge Hope hadde denne bilen ikke noe med ulykken å gjøre.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 17.29. Tre ambulanser og to luftambulanser ble sendt til ulykkesstedet. Riksvei 15 ble stengt, men åpnet igjen klokka 20.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer