To alvorlig skadd i massekollisjon

To personer ble alvorlig skadd og fire ble sendt til legevakten etter en kollisjon mellom tre biler og en melkebil i Oppljostunnelen i Stryn i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To biler samt en melkebil fra Tine var involvert i kollisjonen. Ulykken skjedde 100 meter inne i tunnelen på riksvei 15 over Strynefjellet.

- To personer ble sendt med luftambulanse til Førde sentralsjukehus med alvorlige skader. Fire andre personer ble sendt til legesjekk i Stryn, opplyser operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ikke alle detaljer rundt hendelsesløpet var søndag kveld klare, men ifølge politiet kom den første bilen fra vest og fikk sleng inne i tunnelen. Den havnet i fjellveggen. Bil nummer to kom bakfra og klarte ikke å stoppe tidsnok. Disse to bilene blokkerte veibanen, og en tankbil med melk fra Tine som kom fra øst, klarte ikke å unngå sammenstøtet.

I tillegg kjørte en fjerde bil i fjellveggen lenger inne i tunnelen, men ifølge Hope hadde denne bilen ikke noe med ulykken å gjøre.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 17.29. Tre ambulanser og to luftambulanser ble sendt til ulykkesstedet. Riksvei 15 ble stengt, men åpnet igjen klokka 20.

(NTB)