To alvorlig skadd i støveksplosjon på Toro-fabrikk

I Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer ble mandag ettermiddag skadd, den ene av dem alvorlig, som følge av en støveksplosjon på Toros fabrikk i Arna i Bergen.

En 53 år gammel mann ble alvorlig skadd i eksplosjonen, opplyser Haukeland universitetssjukehus.

Ifølge Bergens Tidende og Bergensavisen pådro han seg brannskader. I tillegg ble en annen arbeider lettere skadd.

Støveksplosjonen ble meldt til nødetatene klokken 14.03. Ifølge brannmannskapene var det mye røyk i lokalene. Eksplosjonen førte til brann som raskt ble slukket.

- Støveksplosjonen skjedde i en silo i forbindelse med produksjon, opplyser kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods Norge til NTB.

Han hadde mandag ettermiddag ingen ytterligere opplysninger om omstendighetene rundt eksplosjonen.

Alle ansatte ved Toros anlegg ble samlet i kantinen for å få informasjon om det som hadde skjedd, og produksjonen ble derfor midlertidig stanset. Men mandag ettermiddag var det kun eksplosjonsstedet som var sperret av, og arbeidet ved resten av fabrikken var i gang igjen. Arbeidstilsynet ble rutinemessig varslet om hendelsen.

Støveksplosjon er ifølge Arbeidstilsynet noe som kan oppstå når brennbart støv eller pulver blir virvlet opp og blandes med luft. Da kan det oppstå en såkalt eksplosiv atmosfære, en blanding av luft og brennbart stoff som kan eksplodere dersom den antennes.

(NTB)