Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To amerikanske helikoptre kolliderte i Irak

70 helikoptre har gått ned siden krigen startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To amerikanske helikoptre kolliderte under landing på en militærbase i Bagdad i dag. En irakisk soldat og to amerikanske millitæransatte ble drept i ulykken, opplyser militæret.

Det var to helikoptre av typen Black Hawks som krasjet inn i hverandre nord i byen, rundt klokken 21 lokal tid.

Selv om det raste harde kamper på bakken i denne bydelen da de styrtet, virker kollisjonen å være en ren ulykke. Ingenting tyder på at helikoprene ble beskutt, sier talsmann for det militære Charles Calio til nyhetsbyrået AP.

Dette er den andre helikoterkollisjonen på to uker.

Sju amerikanere mistet livet da et Chinook helikopter krasjet i den sørlige ørkenen, ca 100 km vest for Basra 18. september.

Ifølge militæret skyldes krasjen tilsynelatende et mekanisk problem, ikke at helikopteret var under ild.

Det amerikanske militæret er svært avhengig av helikoptre for å frakte tropper, utstyr og forsyninger. Helikoptrene brukes for at de ikke skal bli rammet av overfall og veibomber.

Siden krigen startet i mars 2003 har 70 amerikanske helikoptre gått ned, ifølge AP.

KOLLIDERTE:  To amerikanske helikopre kolliderte i Bagdad i dag. Siden krigen startet har 70 amerikanske helikoptere styrtet. Arkivfoto: ALI HAIDER/ EPA/SCANPIX
KOLLIDERTE: To amerikanske helikopre kolliderte i Bagdad i dag. Siden krigen startet har 70 amerikanske helikoptere styrtet. Arkivfoto: ALI HAIDER/ EPA/SCANPIX Vis mer

Det er bare 36 av disse som det er bekreftet at er skutt ned.

image: To amerikanske helikoptre kolliderte i Irak

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!