Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To amerikanske marinefartøy har blitt anholdt av iranske myndigheter

Det melder Pentagon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at de tidligere i dag mistet kontakten med to små marinefartøy i Persiabukta.

Peter Cook, talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet sier til nyhetsbyrået AP at båtene beveget seg mellom Kuwait og Qatar da de mistet kontakten.

- Vi har vært i kontakt med Iran og blitt forsikret om at fartøyene og mannskapet skal returneres umiddelbart, sier Cook til AP.

Det ene marinefartøyet fikk tekniske problemer og havnet på grunn, ifølge amerikanske tjenestemenn som AP har snakket med. Besetningen på ti personer ble plukket opp av Iran og anholdt på en militærbase på øya Farsi.

Kort tid etter at båtene ble satt i varetekt tok den amerikanske utenriksministeren John Kerry kontakt med sin iranske motpart, Mohammed Javad Zarif, for å få en oppklaring i hvorfor båtene hadde blitt anholdt.

New York Times
sitererer det iranske nyhetesbyrået Fars News som skriver at fartøyene drev inn i iransk territorialfarvann. Iranerne konfiskerte GPS-utstyr, som de mener beviser at amerikanerne har «snoket» i iransk farvann, ifølge Fars News.

Ifølge Reuters er det lite sannsynlig at mannskapene blir sluppet fri i natt. 

- Tidligere i dag mistet vi kontakt med to små amerikanske marinefartøy som var på vei fra Kuwait til Bahrain. Vi har siden vært i kontakt med iranske myndigheter, som har informert oss om at vårt mannskap er i god behold. Vi har mottatt forsikringer om at mannskapet snarlig vil kunne få fortsette seilingen, opplyste en amerikansk talsmann som ikke ønsker å stå fram med navn, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media