Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To amerikanske soldater drept

To amerikanske soldater ble drept og 20 andre ble skadd da et bombefly av typen B-52 bommet på målet nord for Kandahar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge amerikanske militærmyndigheter ble også et «uvisst antall» opposisjonssoldater drept, melder CNN.

- Troppene ble truffet da et B-52-fly ga bombestøtte til styrker på bakken, sier talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet, Dave Lapan.

Ifølge kilder i departementet ble soldatene på bakken beskutt av talibansoldater, og ba om luftstøtte. En teori er nå at feil koordiater ble oppgitt eller tastet inn feil ombord på flyet.

Til nå er tre amerikanske soldater drept i den to måneder lange krigen i Afghanistan. Forrige uke ble CIAs Johnny «Mike» Spann drept under fangeopprøret i Kala Jangi.

I tillegg har fire amerikanere mistet livet i ulykker utenfor Afghanistan. To soldater mistet livet i en helikopterulykke i Pakistan.

Kamper i Tora Bora

Ved fjellene i Tora Bora øst i Afghanistan har opposisjonen hatt kamper med al-Qaida-krigere. Det er i dette området Osama bin Laden trolig befinner seg.

Sikkerhetslederen for Østalliansen i Jalalabad, Hazrat Ali, sier han håper at mellom 2000 og 3000 opposisjonssoldater vil befinne seg i Tora Bora i løpet av dagen.

Amerikanske myndigheter har sagt at de ikke vet hvor bin Laden er, men har samtidig sagt at hulene og tunnelene i Tora Bora-fjellene er viktige i kampen mot al-Qaida og bin Laden.

Hele Norges coronakart