To angrep på Hawaii: En mann bitt av hai, en annen av ål

En mann er kritisk skadd, mens tilstanden for en annen er alvorlig etter to separate angrep på Hawaii lørdag.

ANGREPET AV TIGERHAI:  Den ene mannen ble bitt av det som antas å være en tigerhai. Det andre tilfellet ble også meldt som et haiangrep, men viste seg å være en ål. Bildet er av en tigerhai ved Shark Reef Marine Reserve. Foto: Tim Rock/Polaris/NTB Scanpix
ANGREPET AV TIGERHAI: Den ene mannen ble bitt av det som antas å være en tigerhai. Det andre tilfellet ble også meldt som et haiangrep, men viste seg å være en ål. Bildet er av en tigerhai ved Shark Reef Marine Reserve. Foto: Tim Rock/Polaris/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Honolulu (NTB): Begge angrepene skjedde ved øya Oahu, der også delstatshovedstaden Honolulu ligger, melder CNN.

Lørdag morgen ble en 44 år gammel mann angrepet mens han og en annen mann var på svømmetur på østsiden av Oahu. En talsperson for nødetatene sier mannen fikk store skader på beina og at tilstanden hans er kritisk etter angrepet.

- Skadene var ganske ekstreme. Det var bare så vidt beina hang fast like over anklene, sier Joey Montano, som bor i nærheten og som hjalp til med å få den skadde mannen opp fra sjøen og ringe nødetatene. Vitner har sagt at det var en drøyt to meter lang tigerhai som angrep, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

På den andre siden av øya, i nærheten av den populære stranden Waikiki, ble en 33 år gammel mann angrepet lørdag kveld. Han ble bitt i venstre fot, og skadene hans beskrives som alvorlige.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Det viste seg imildertid at ett av bittene ble gjort av en hai, ikke en ål.

For en drøy uke siden mistet en surfer deler av det ene beinet i et haiangrep utenfor Oahu. Det finnes rundt 40 haiarter rundt Hawaii. Tigerhaien går etter mange slags bytte og er den haiarten som oftest står bak uprovoserte, dødelige haiangrep mot mennesker - både på verdensbasis og på Hawaii. (©NTB)