To angrepet av dødsbakterie

I løpet av halvannen måned er to kvinner blitt angrepet av den fryktede bakterien streptokokk A etter å ha blitt forløst med keisersnitt på Sentralsykehuset i Akerhus (SiA). Men sykehuset tror ikke kvinnene er blitt smittet der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og LAJLA ELLINGSEN

- Alt tyder på at pasientene ikke er blitt smittet her på sykehuset, men det som har skjedd har gjort sterkt inntrykk på alle som jobber her. Rutinene vil gjennomgås og eventuelle nye retningslinjer bli dratt opp for å sikre at behandling mot livstruende bakterieangrep blir satt inn så raskt som overhodet mulig, sier avdelingsoverlege Arne Urnes ved SiA's kvinneklinikk til Dagbladet.

Falt i koma

Det var like etter påske at ei kvinne i slutten av 20-åra ble lagt inn på SiA for å bli forløst ved keisersnitt. Halvannet til to døgn seinere falt kvinnen i koma som følge av en streptokokk A-infeksjon. Etter fem uker i respirator er nå kvinnen på bedringens vei.

For et par uker siden ble ei 33 år gammel kvinne innlagt på SiA, også hun for å gjennomgå en akutt keisersnittoperasjon. To døgn etter forløsningen falt også denne kvinnen i koma som følge av streptokk-infeksjon.

Kvinnen ble overført fra respirator til pustemaskin i helga og er nå bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer