Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To anholdt for vold under antirasistisk demonstrasjon

Mann (41) skal ha provosert demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn ble anholdt på Universitetsplassen i dag etter at det brøyt ut slåsskamp mellom en 41 år gammel mann og to antirasister rundt klokka 13:00 i dag. Fram til da hadde demonstrasjonene gått rolig for seg.

Politiet fortalte først at de to ble pågrepet og tatt hånd om av politiet. Dette viser seg nå å ikke stemme.

- De to var 16 år gamle og ble bare anholdt på stedet. De to ble ikke kjørt til arresten og heller ikke pågrepet, men er nå dimmitert, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

Politiet har sikret seg identitetene til alle de involverte.

- Utfra en totalvurdering har vi latt dem gå. Det blir nå opp til fornærmede i saken å anmelde dette i etterkant, sier Grøttum.

- Ikke klart Anholdelsen foregikk uten motstand.

Politiet tok først hånd om 41-åringen, som har status som fornærmet i saken. Deretter pågrep de to personer for vold mot mannen.

- Vi har ikke fått klarhet i hva som har skjedd der nede. Det vi har fått vite var at det ble noe knuffing på plassen. Vi tok hånd om han fornærmede. Vi har bare sett at han ble angrepet. Han ble sjekket av helsepersonell og han er frisk og rask. Mannen er dimittert av oss, sier Ege.

Ifølge en rekke personer på stede ropte mannen rasistiske ytringer midt blant hundrevis av antirasister fra blant annet Blitz, Rød Ungdom og Antirasistisk senter.

Mannen ble først bedt om å gå, men ifølge vitner på stedet dyttet han en jente i bakken, før en rekke personer kastet seg over ham og ga ham en rekke slag og spark.

Blodig Etter sammenstøtet reiste han seg med flere blodige sår. Kilder Dagbladet har snakket med i det antirasistiske miljøet tror mannen kan ha vært en provokatør som skulle ødelegge for det som så langt hadde vært et fredelig arrangement.

- Vi har ikke opplysninger om at han har tilknytning til et miljø. Det virker som det kan ha vært et «single stunt», sier Ege.

- Slo ned ei jente - Det var en mann som plutselig slo ei jente - en fredelig demonstrant - rett i bakken, sier leder Iver Aastebøl i Rød Ungdom til Dagbladet.

Mannen skal rett før ha forsøkt å hisse på seg flere antitrasister. Etter å ha slått til ei jenta, skal flere personer ha lastet seg over mannen. Han ble gitt kraftig juling. Etter kort tid kom politiet stormende til og fikk hentet ut provokatøren.

Hvem mannen er og hvem han eventuelt representerte er uvisst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media