EKSPLOSJON: To vaktmesteret ansatt ved Universitetet i Ås er fraktet til sykehus etter at en lettantennelig syre eksploderte da de skulle demontere et avtreksrom. På bildet, politiets innsatsleder Ronny Samuelsen. Foto: Espen Røst/Dagbladet
EKSPLOSJON: To vaktmesteret ansatt ved Universitetet i Ås er fraktet til sykehus etter at en lettantennelig syre eksploderte da de skulle demontere et avtreksrom. På bildet, politiets innsatsleder Ronny Samuelsen. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

To ansatte skadd etter at syre eksploderte på Ås

Alle nødetater har rykket ut til Universitetet i Ås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle nødetater har rykket ut til en brann eller gasseksplosjon på Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås, opplyser politiet til NTB.

- To ansatte er skadd i en ekplosjonsartet brann. Begge er fraktet til sykehus for behandling, sier Eivind Norum ved kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Ås til Dagbladet.

De to ansatte skulle demontere et avtrekksrom. I dette rommet var det en syre som eksploderer ved kontakt med luft eller slag. Under demonteringen har syren eksplodert, opplyser politiet i Follo i en pressemelding.

- De skadde er to vaktmestere på 50 og 60 år. De kom i befatning med perklosyre, som antennes ved slag. Begge er fraktet til Ullevål sykehus med moderate skader, opplyser innsatsleder på stedet, Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Den ene personen fått brannskader i hode og på hender, den andre noe splintskader. Området rundt avtrekksrommet evakuert inntil det er avklart om farligheten av syren, heter det i pressemeldingen. 

Ifølge politiloggen for Follo politidistrikt var det AMK som meldte om at det var en brann eller eksplosjon i Jordfagbygget ved universitetet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.