- To år altfor lenge

Departementet lover at behandlingstiden for barnehjemsbarna skal ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Anders må vente på svar i to år

(Dagbladet.no): - Målsettingen er at behandlingstiden skal være under et år. Det har vi sagt hele tiden, sier statssekretær Kjell Erik Øie i Barne- og likestillingsdepartementet til Dagbladet.no.

I dag er saksbehandlingstiden i Bufdir (Barne-, ungdoms og familiedepartementet) på rundt 20 måneder ifølge Øie. Som innrømmer at det er for lenge.

- Jeg er helt enig i at det er for lang saksbehandlingstid. Men dette har vært en ny ordning, og det er kommet inn mange saker. Men det er en liten trøst for de som allerede er inne i systemet og ønsker seg en rask behandling, sier Øie.

Skal ned

I Nærmeste framtid skal derfor departementet ha et møte med de tre instansene som behandler erstatningssøknadene til de tidligere barnehjemsbarna: Justissekretariatene, Billighetserstatningsutvalget og Bufdir.

- Formålet er å få ned behandlingstiden på disse sakene. Dersom vi ikke kan få en forsikring om at det er mulig å få den under ett år, må vi bevilge mer penger slik at det er mulig å få det unna, sier Øie.

Det ble gjort i fjor. Da ble Bufdir styrket med flere stillinger for å kunne få opp farta på saksgangen. I stortingets spørretime i fjor sa barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem følgende:

- Vedtaket om å gjøre tilpasninger i billighetserstatningsordningen for tidligere barnehjemsbarn har ført til det har kommet inn svært mange søknader, og saksbehandlingstiden i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har derved også blitt lang. Det arbeides kontinuerlig med å få redusert saksbehandlingstiden i direktoratet, og med å kunne gi den enkelte søker et tilfredsstillende svar på når egen søknad kan forventes behandlet.

17 saksbehandlere

- Som ledd i dette arbeidet har Bufdir allerede blitt styrket med 7 stillinger. Dette viser seg ikke å være tilstrekkelig for å få redusert saksbehandlingstiden til ett år, som er målsettingen. Antallet saksbehandlere skal derfor økes ytterligere, slik at det fra høsten 2006 vil være ca. 17 personer som arbeider med disse sakene i direktoratet, sa statsråden.

Og målet også i fjor var at saker som kommer inn i år skal ha en saksbehandlingstid på under ett år.

Men Anders har fått beskjed om å vente minst to år.

- Det er altfor lenge. Disse sakene har ikke bare en formell side, men også en følelsesmessig side. Jeg har ingen intensjoner om å forsvare den lange behandlingstiden, sier Kjell Erik Øie til Dagbladet.no.

BEKLAGER: Målsettingen er at behandlingstiden skal være under et år. Det har vi sagt hele tiden, sier statssekretær Kjell Erik Øie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer