Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kromosomfeil

To år etter at hun ble født, fant legene ut hva som feiler Adelina. Få barn i hele verden er rammet

- Livet med Adelina er en gave.

AKTIVE: Adelina (i midten) er født med mangler på kromosompar nummer ni. Det tok to år før det ble funnet ut. Beskjeden var både en lettelse og en skuffelse for familien, som er nært knyttet sammen. I dag velger de å fokusere på det positive. Foto: Espen Solli og privat 
AKTIVE: Adelina (i midten) er født med mangler på kromosompar nummer ni. Det tok to år før det ble funnet ut. Beskjeden var både en lettelse og en skuffelse for familien, som er nært knyttet sammen. I dag velger de å fokusere på det positive. Foto: Espen Solli og privat  Vis mer

- Jeg kjente både en lettelse og en skuffelse da vi fikk vite at det var noe utenom det vanlige med Adelina. Jeg ble glad for at det endelig var funnet en grunn til at jenta vår ikke var helt som alle andre barn. Likevel var det så vondt å høre at det faktisk var noe feil med henne ...

Ordene tilhører Marita Hartman Brødsjømoen (31) fra Kragerø i Telemark. Hun og ektemannen Andreas (33) er foreldre til Adelina (9), ei jente som er født med mangler på kromosompar nummer ni.

Det finnes bare en håndfull barn i hele verden som har dette kromosomavviket. Adelina er psykisk utviklingshemmet. Hun har en sterkt nedsatt taleevne. Hun kan gå litt, men ikke over lengre avstander.

Men samholdet i familien er sterkt. Lillesøster Cornelia (6) vet å ta godt være på storesøster. Det er på mange områder hun som er storesøster.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?