SNART 24 ÅR SIDEN: Til sommeren er det 24 år siden to år gamle Ben Needham forsvant fra familien på den greske øya Kos. Foto: NTB Scanpix
SNART 24 ÅR SIDEN: Til sommeren er det 24 år siden to år gamle Ben Needham forsvant fra familien på den greske øya Kos. Foto: NTB ScanpixVis mer

To år gamle Ben forsvant i Hellas for 23 år siden. Nå gir nye spor familien håp

Deriblant et bilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden 24. juli 1991 har familien Needham leita etter sin sønn.

To år gamle Ben forsvant fra familien sin under en ferietur på den greske øya Kos sommeren for snart 24 år siden.

Til tross for at familien har ventet på svar om hva som skjedde med den lille gutten i mer en tjue år, har de ikke gitt opp håpet om å kunne finne Ben i live.

Syv nye tips Etter at moren Kerry og bestemor Christine deltok på et gresk TV-program om forsvinningen, har britisk politi nå fått flere nye tips i saken.

Politiet i South Yorkshire Police opplyser at mer enn 30 personer kontaktet politiet med tips etter morens appell på TV.

Av de tipsene anser britisk politi syv tips som særlig interessante, deriblant et bilde som tipser tror kan være Ben, skriver engelske Telegraph.

- Disse tipsene vil nå bli etterforsket av britisk politi. Et bilde ble sendt til TV-programmet, som jeg har sett, men jeg tror at det finnes tips som burde prioriteres hardere, sier moren Kerry Needham.

I januar i år ble saken tatt opp igjen, etter at britisk politi fikk over åtte millioner kroner i støtte til å kunne hjelpe gresk politi med leitinga.

- Hvis du er i tvil - stå fram En mann skal tidligere ha stått fram og sagt at han trodde at han kunne være den forsvunnede gutten, men en DNA-test skal ha avvist dette, skriver Telegraph.

I 2000: Til høyre er bildet som viser hvordan britisk politi mente at Ben Needham kunne se ut i 2000. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
I 2000: Til høyre er bildet som viser hvordan britisk politi mente at Ben Needham kunne se ut i 2000. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Britisk politi har også kommet med en appell til de som eventuelt tviler på sitt opphav.

- Ben ville vært 25 år gammel nå, så det er viktig at vi kommer med en appell til han også. Om det er noen der ute som har tvilt på hvor de kommer fra, hvis de ser helt ulike ut fra resten av familien, eller kanskje ikke har noen bilder av seg selv som baby, så håper vi at de vil stå fram. Vi har Bens DNA, så vi kan enkelt finne ut om noen faktisk er ham, sier etterforskningsleder Matthew Fenwick.

Politiet har flere ganger iløpet av de snart 24 årene sluppet bilder og tegninger av hvordan de mener Ben Needham ville sett ut i ulike aldre - slik det også har blitt gjort i Madeleine McCann-saken flere ganger.

Kerry Needham var 19 år og jobbet på et lokalt hotell på Kos da tragedien inntraff. Hennes foreldre passet på to år gamle Ben, som lekte utenfor feriehuset familien leide da han forsvant.

Teoriene om hvor Ben kan ha blitt av har vært ulike opp igjennom årene, alt fra kidnapping til at toåringen kan ha havnet under jordmassene fra en bulldoser som arbeidet i nærheten av feriehuset i 1991. 

NYTT SØK: I 2012 ble det gjort et nytt søk etter gutten på Kos, uten hell. Foto: NTB Scanpix
NYTT SØK: I 2012 ble det gjort et nytt søk etter gutten på Kos, uten hell. Foto: NTB Scanpix Vis mer