Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To år gammel gutt fra Sørlandet døde av svineinfluensa

Ble det tiende norske svineinfluensdødsfallet.

ANBEFALER ALLE Å VAKSINERE SEG: Helsedirektør Bjørn Inge Larsen (t.v.) og overlege Bjørn Iversen fra Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Erlend Aas/SCANPIX
ANBEFALER ALLE Å VAKSINERE SEG: Helsedirektør Bjørn Inge Larsen (t.v.) og overlege Bjørn Iversen fra Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Helsemyndighetene gikk i dag ut med en anbefaling om at hele befolkningen bør vaksinere seg mot svineinfluensa.

Samtidig opplyste de om det tiende norske svineinfluensadødsfallet.

De bekrefter nå på Pandemi.no
at det var en to og et halvt år gammel gutt fra Vest-Agder som døde på Sørlandet sykehus i går.

- Han tilhørte en risikogruppe og hadde underliggende sykdom, sier overlege Bjørn Iversen til Dagbladet.no.

Det ligger nå fem personer på intensivavdelinger som det er kritisk for.

- Noen ligger i respirator, hos andre har lungene kollapset, sier han.

- Selv garvede intensivleger er sjokkert over hvor fort tilstanden forverres. Det kan gå bare noen få timer fra tilstanden er vanlig til den blir kritisk, sier Iversen.

Ifølge Adressa.no er situasjonen alvorlig og ustabil også for en 59 år gammel mann som ble innlagt på St. Olavs hospital for to uker siden. Mannen blir behandlet ved intensivavdelingen på sykehuset og har flere grunnsykdommer som plasserer ham i risikogruppa.

En annen av de kritisk syke er ifølge Fædrelandsvennen.no en 25-åring fra Bykle.

- Han er til intensivbehandling, det er alt vi kan si når det gjelder denne typen innleggelser, sier informasjonsrådgiver Børge Einrem ved Rikshospitalet til fvn.no.

Mannen ligger i respirator og holdes i såkalt kunstig eller medisinsk koma, en tilstand som sikrer at kroppen holdes absolutt i ro.

25-åringen ble hastesendt til sykehus i Stavanger da han fikk påvist H1N1-virus tirsdag denne uken, etter at lungene kollapset. Transporten til sykehuset ble også dramatisk. Ambulansehelikopteret måtte nødlande i setesdalsheiene, og et Sea King-helikopter fra Sola måtte også snu. Til slutt måtte han transporteres i ambulanse, før han senere ble brakt til Rikshospitalet for videre intensivbehandling.

Selv om flere nå er kritisk syke, understreker overlege Bjørn Iversen at det er ekstremt få som blir så syke.

- Vi har ikke funnet noen fellesnevnere hos de som i utgangspunktet er frisk, og som blir kritisk syke av dette. Det er ingen fellestrekk i alder, kjønn eller andre grunner, opplyser Iversen.

Tidligere er det meldt ni dødsfall knyttet til influensa A(H1N1), en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling