TRAGISK: En to år gammel gutt mistet livet i denne brannen i Sunne i Sverige i går. Ifølge Expressen.se skal guttens farmor forgjeves forsøkt å redde gutten fra flammene. Foto: STIG-BÖRJE AXELSSON
TRAGISK: En to år gammel gutt mistet livet i denne brannen i Sunne i Sverige i går. Ifølge Expressen.se skal guttens farmor forgjeves forsøkt å redde gutten fra flammene. Foto: STIG-BÖRJE AXELSSONVis mer

To år gammel gutt omkom i brann i Sverige

Farmoren forsøkte forgjeves å redde han ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Årets aller første dag ble en sorgens dag for en familie nord for Sunne i Sverige.

For like før klokka 10.00 i går begynte familiens hus å brenne voldsomt. Da brannvesenet kom til huset var det totalt overtent.

Nå fryktes det at familiens to år gamle sønn er omkommet i brannen, skriver Expressen.se.

- Ble redd og ville gjemme seg
To-åringen ble passet på av sin farmor mens hans foreldre var borte.

Ifølge redningsmannskapet befant hun seg i 1.etasje i huset da brannen startet. Hun skal ha våknet av at det brant i naborommet.

Expressen skriver at farmoren så den to år gamle gutten. Hun skal både ha ropt på han og forsøkt å ta tak i han, men siden han løp motsatt vei av henne, lyktes hun aldri med dette.

- Hun gjorde det hun kunne for å få tak i gutten, men han snudde og løp inn i det brennende rommet igjen. Det kan skje at barn blir redde når det brenner og vil gjemme seg, sier redningsleder Pär Maltesson til Expressen.

Hoppet fra 2.etasje
En 16 år gammel gutt var også hjemme da brannen startet. Han måtte hoppe ut av vinduet i 2.etasje for å unnslippe flammene.

16-åringen løp deretter over til naboene og fikk dem til å varsle brannvesenet og politiet. Han skal ha påført seg flere brannskadder på armene og er derfor sendt til sykehus.

Det er fremdeles uklart hva som var årsaken til brannen.