GRENSEN: Et stoppskilt i Mali ved grensen til Guinea. Mali fikk torsdag påvist det første tilfellet av ebola. Foto: Reuters / NTB scanpix
GRENSEN: Et stoppskilt i Mali ved grensen til Guinea. Mali fikk torsdag påvist det første tilfellet av ebola. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

To år gammel jente ebola-smittet i Mali

Mali er det sjette afrikanske landet som blir rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag bekreftet helsemyndighetene i det vestafrikanske landet at en to år gammel jente er smittet av det fryktede viruset. Jenta bor i Kayes-regionen vest i landet og kom nylig hjem etter et opphold i Guinea, landet der ebolautbruddet først startet for ti måneder siden.

Mali er dermed det sjette vestafrikanske landet som er rammet av det dødelige viruset.

Nyheten om at ebolaviruset nå er påvist i Mali, kom samtidig som Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyste at de var «temmelig sikre på» at smitten ikke ville bli spredt til andre land i regionen.

Antallet døde etter det verste ebolautbruddet verden har sett, har passert 4.900, ifølge nye tall fra WHO. Men mørketallene er ifølge FN trolig store.

Guinea, Liberia og Sierra Leone er de verst rammede landene, men myndighetene i disse landene sier de har håp om snart å få kontroll på utbruddet.

- Jeg tror at vi innen årsskiftet kommer til å være i en situasjon der smitten ikke er eliminert, men under kontroll, sa Sierra Leones president Ernest Bai Koroma.

For en drøy uke siden ble Nigeria og Senegal, som har hatt noen få ebolatilfeller, erklært helt smittefrie.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer