To år gammelt barn døde av svineinfluensa i USA

Første dødsfallet utenfor Mexico.

TOÅRING BEKREFTET DØD:  Svineinfluensaen har nå krevd sitt første liv utenfor Mexico. På denne fabrikken i Texas, staten der toåringen bodde, jobbes det på spreng for å produsere munnbind. Foto: Scanpix
TOÅRING BEKREFTET DØD: Svineinfluensaen har nå krevd sitt første liv utenfor Mexico. På denne fabrikken i Texas, staten der toåringen bodde, jobbes det på spreng for å produsere munnbind. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Myndighetene i USA bekrefter at et barn på 23 måneder er død som følge av svineinfluensa.

Influensaen var bekreftet av doktor Richard Besser, som er fungerende leder for Centers for Disease Control and Prevention i USA, melder Reuters.

- Et barn har dødd av H1N1-viruset. Som en som er far og som barnelege går min medfølelse til den berørte familien, sa Richard Besser til CNN.

Barnet bodde i Texas.

Første utenfor Mexico
Dette er det første dødsfallet som følge av svineinfluensa utenfor Mexico, som har vært hardest rammet av sykdommen.

65 personer er bekreftet smittet av viruset i USA, men fram til nå har de bare hatt milde influensasymptomer.

I Mexico er det bekrefet at sju personer er døde av svineinfluensaen. Tallet ble nedjustert fra 20 dødsfall av landets helseminister tidligere i dag. Helesmyndighetene i Mexico sier imidlertid at det sannsynlige antallet døde er 159.

Sprer seg
Så langt har Verdens helseorganisasjon (WHO) bekreftet minst 112 labratoriebekreftede tilfeller av viruset hos mennesker. 64 av disse er i USA, 26 i Mexico (inkludert sju dødsfall), seks i Canada, tre på New Zealand og to dødsfall henholdsvis Spania, Storbritannia og Israel.

I tillegg bekrefter helsemyndighetene i Tyskland om syke som enda ikke er registret av WHO. Tre nye tilfeller av sykdommen ble også påvist i Storbritannia i dag. De nye tilfellene er en tolv år gammel jente i Torbay i Sør-England og to voksne i Birmingham og London.
Alle de smittede har vært i Mexico, og alle har milde symptomer. WHOs liste er heller ikke oppdatert med 11 nye tilfeller rapportert av helsemyndighetene på New Zealand.

FØRSTE MØTE I DAG:  Pandemikomiteen hadde sitt først møte i dag. Til venstre Bjørn Iversen (overlege FHI) og Bjørn-Inge Larsen 
Foto: Berit Roald / SCANPIX
FØRSTE MØTE I DAG: Pandemikomiteen hadde sitt først møte i dag. Til venstre Bjørn Iversen (overlege FHI) og Bjørn-Inge Larsen Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

25-30 testes i Norge
Ingen av de nordiske landene har så langt hatt smittetilfeller, men en rekke personer testes for viruset.

- Det er i Norge til nå tatt 11 prøver fra 8 pasienter i Norge. Alle disse var negative. Det vil si at ingen er smittet i Norge.
Men allerede i dag var det kommet inn et sted mellom 25-30 nye influensasmitte-prøver til Folkehelseinstituttet for testing, opplyser overlege Bjørn Iversen på en pressekonferanse i Helsedirektoratet i dag.

Hele pressekonferansen med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet kan du se her.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer