To år gammelt barn døde av svineinfluensa i USA

Første dødsfallet utenfor Mexico.

TOÅRING BEKREFTET DØD:  Svineinfluensaen har nå krevd sitt første liv utenfor Mexico. På denne fabrikken i Texas, staten der toåringen bodde, jobbes det på spreng for å produsere munnbind. Foto: Scanpix
TOÅRING BEKREFTET DØD: Svineinfluensaen har nå krevd sitt første liv utenfor Mexico. På denne fabrikken i Texas, staten der toåringen bodde, jobbes det på spreng for å produsere munnbind. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Myndighetene i USA bekrefter at et barn på 23 måneder er død som følge av svineinfluensa.

Influensaen var bekreftet av doktor Richard Besser, som er fungerende leder for Centers for Disease Control and Prevention i USA, melder Reuters.

- Et barn har dødd av H1N1-viruset. Som en som er far og som barnelege går min medfølelse til den berørte familien, sa Richard Besser til CNN.

Barnet bodde i Texas. Første utenfor MexicoDette er det første dødsfallet som følge av svineinfluensa utenfor Mexico, som har vært hardest rammet av sykdommen. 65 personer er bekreftet smittet av viruset i USA, men fram til nå har de bare hatt milde influensasymptomer.

I Mexico er det bekrefet at sju personer er døde av svineinfluensaen. Tallet ble nedjustert fra 20 dødsfall av landets helseminister tidligere i dag. Helesmyndighetene i Mexico sier imidlertid at det sannsynlige antallet døde er 159.

Sprer seg Så langt har Verdens helseorganisasjon (WHO) bekreftet minst 112 labratoriebekreftede tilfeller av viruset hos mennesker. 64 av disse er i USA, 26 i Mexico (inkludert sju dødsfall), seks i Canada, tre på New Zealand og to dødsfall henholdsvis Spania, Storbritannia og Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer