To år med metallstang i magen

OSLO/HOMMELVIK (Dagbladet): I nesten to år levde Eivind Berggreen (30) med denne metallstanga i magen. Etter en operasjon ved Vestfold sentralsykehus «glemte» legene igjen den 45 centimeter lange kompresskinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er det norgesrekord i kirurgisk glemsomhet? spør Berggreen, som opprinnelig er fra Sandefjord. Nå håper 30-åringen på erstatning.

Fem timer

I 1990 fikk Berggreen kronisk tarmbetennelse, og 11. september 1995 ble han operert ved Vestfold sentralsykehus. Noen måneder seinere begynte han å føle seg syk.

- Jeg ble verre og verre, og i påsken 1997 fikk jeg plutselig akutt vondt i magen. Deretter gikk det vel én måned før jeg kontaktet Regionsykehuset i Trondheim, forteller Berggreen til Dagbladet.

I slutten av mai i fjor ble 30-åringen innkalt til røntgen. Og legene fant raskt ut at alt ikke var som det skulle i Sandefjord-mannens mage.

- Dermed var det ikke annet å gjøre enn å legge seg på operasjonsbordet for andre gang. - Operasjonen tok fem timer på grunn av at stanga hadde delt seg i to deler. Den var også mer eller mindre grodd fast i den ene hofta. Det var veldig lite igjen av skumgummistoffet på kompresskinnen, sier Berggreen.

Forbannet

I dag bor 30-åringen i Hommelvik utenfor Trondheim. Han er oppgitt over at noe slik kan være mulig.

- Først ble jeg glad da legene fant ut hva som feilte meg, men gleden forsvant fort. Jeg ble rimelig forbannet. Det verste var å gjennomgå en operasjon to ganger. Jeg ble totalt bukåpnet begge ganger. I tillegg var jeg mye borte fra jobb i løpet av de to årene, sier han.

Berggreens advokat, Sveinung O. Flaaten, opplyser til Dagbladet at Norsk Pasientskadeerstatning er koblet inn i saken.

Dagbladet prøvde i går kveld forgjeves å komme i kontakt med sykehusdirektør Per Skretting ved Vestfold sentralsykehus.

ERSTATNING: I nesten to år hadde Eivind Berggren denne metallstanga i magen.