To arrestert etter dramatisk flukt

Oslo-politiet har arrestert to menn etter at narkotikadømte Abdelghani El Azzouzi (20) rømte under dramatiske omstendigheter 6. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter fortsatt på minst en person i saken.

Den narkotikadømte fangen hadde etter alt å dømme skadd seg sjøl i Oslo fengsel, og ble fraktet til legevakta av en politipatrulje. Utenfor legevakta ventet minst tre maskerte og bevæpnede menn, som tvang polititjenestemennene til å frigi El Azzouzi.

Fortsatt på frifot

Ifølge politikilder var rømningen nøye planlagt. 20-åringen, som nettopp hadde fått en rettskraftig dom på ni års fengsel i Høyesterett, er fortsatt på frifot. Trolig har han forlatt Norge for lengst.

De to mennene som skal ha hjulpet El Abdelghani, er siktet for å ha skapt alvorlig frykt hos ofrene, og for å ha tvunget politiet til å frigi 20-åringen.

Mennene ble i går ettermiddag framstilt for varetektsfengsling bak lukkede dører i Oslo tingrett. Begge nekter straffskyld.

Bakgrunnen for at kriminalpolitiet holder kortene meget tett inntil brystet når det gjelder etterforskningen, er at i hvert fall en person fortsatt er på frifot etter rømningen.

- Tre deltok i operasjonen

Ifølge politiet var det minst tre personer som deltok i den nøye planlagte operasjonen.

Det var litt over kl. 20 lørdag 6. september at den narkodømte arrangerte et uhell i Oslo fengsel. Han ble kjørt til legevakta, fastspent i sikkerhetsselen i politibilen og iført håndjern.

RØMTE: Tre maskerte menn med pistoler overfalt fangetransporten og befridde narkodømte Abdelghani El Azzouzi (20) utenfor legevakta i Oslo 6. september i år.