Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To arrestert for drapet på Holger Algdal (64)

Ble funnet partert på 14 meters dyp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag 7. september i fjor ble liket av den 64 år gamle Holger Algdal funnet på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad. Han hadde da vært meldt savnet siden 23. juli samme år.

Göteborgs-Posten melder nå at to personer i dag er blitt arrestert og siktet for mord. De har tidligere vært etterlyst av politiet.

Ifølge den svenske avisa er den ene siktede en mann, men det ikke er kjent om den andre siktede er en mann eller kvinne. Expressen skriver på sin side at begge de siktede er menn.

Aktor Viktoria Karlsson ved Riksadvokaten i Uddevalla sier til Expressen at hun ikke kan kommentere hvor arrestasjonene fant sted, eller om de to personene ble arrestert på samme sted.

- Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvor de siktede ble arrestert, fordi deres identitet er konfidensiell, sier Karlsson til Expressen.

Gjort flere tekniske funn Politiet skal under etterforskninga ha gjort flere tekniske funn, blant annet i og rundt mannens eiendom. Søkshunder har indikert at lovbruddet kan ha startet på eiendommen.

Viktoria Karlsson vil heller ikke uttale seg om hva som førte til de to personene.

- Det er undersøkelser som er blitt utført. Det er vår vurdering at disse to er interessante for vår etterforskning, sier Karlsson.

Denne uka kommer det til å bli tatt avhør av de to siktede.

- Så får vi se hva som skjer senere i uka. Vi kan ikke si noe mer om dette i dag, sier pressetalsmann i Västre Götaland politidistrikt, Björ Blixter til Expressen.se.

Benekter lovbrudd Advokat Bjørn Hurtig forsvarer den ene mistenkte, og har i dag vært i kontakt med sin klient på telefon. Ifølge Hurtig erkjenner ikke den mistenkte straffskyld.

- Min klient benekter lovbruddet og stiller deg helt uforstående til dette, sier advokaten til Expressen.

Den mistenkte skal heller ikke ha det noe bra i arresten.

- Min klient føler det slik man gjør etter å ha blitt mistenkt for et slikt alvorlig lovbrudd. Ikke spesielt bra, sier Hurtig.

Drepte sin kone Holger Algdal ble løslatt fra fengsel i mars i fjor etter å ha sonet dommen for å ha skutt sin kone på en parkeringsplass i Göteborg i 2006.

SALTÖ:  En død person ble funnet av dykkere på 14 meters dyp lørdag 7.september utenfor Saltö. Det ligger rett sør for Strømstad. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SALTÖ: En død person ble funnet av dykkere på 14 meters dyp lørdag 7.september utenfor Saltö. Det ligger rett sør for Strømstad. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Drapssaken vakte stor oppmerksomhet i Sverige. 64-åringen fulgte etter konas bil til hun parkerte ved Richersgatan på Johanneberg i Göteborg.

Han ladet et gevær med fem skudd og skjøt to ganger mot kona (56) mens hun satt i bilen og pratet i telefonen. Deretter skjøt han mot seg selv, men mislyktes i å ta sitt eget liv.

Før rettssaken konkluderte de sakkyndige med at han var psykisk frisk. Aktor la ned påstand om fengsel på livstid, men retten satte straffen til 10 år.

Han var selvstendig næringsdrivende og ustraffet da han drepte kona i 2006.

Funnet partert Det var hobbydykkere som fant liket partert og innpakket ikke langt fra den norsk-svenske grensen.

- Dette er en av de merkligste sakene jeg har opplevd, sa politiets etterforskningsleder Thor Haraldsson til Gøteborgstidning/Expressen i september.

Delte celle med kjendisdørvakt Den 16. august 2010 ble Algdal overført til Kolmården anstalt, for å sone siste del av straffen. Der sonet han blant annet sammen med Fadde Darwich, som sonet en dom for grovt skattebedrageri og regnskapssnusk.

Han husker godt tiden sammen med Holger Algdal, og de to hadde god kontakt i fengsel.

HOLGER ALGDAL: 64-årigen Holger Algdag ble funnet drept og partert utenfor kysten av Strömstad. Foto: Privat
HOLGER ALGDAL: 64-årigen Holger Algdag ble funnet drept og partert utenfor kysten av Strömstad. Foto: Privat Vis mer

- Holger og jeg delte celle i omkring to måneder. Jeg visste ikke at han var dømt for drap. Til meg sa han at han satt inne for skattekriminalitet, og at han egentlig var uskyldig. Han sa ingenting om drapet på kona, sa Fadde Darwich til Expressen i september.

Hele Norges coronakart