To års fengsel for hjelp til selvmord

Hjalp jevnaldrende venninne i emo-miljøet med å ta livet sitt i Stavanger.

ÅSTEDET: Her, i skogen på Jåtta, hjalp de to tenåringene sin jevnaldrende venninne med å ta livet sitt. Foto: TROND SØRÅS
ÅSTEDET: Her, i skogen på Jåtta, hjalp de to tenåringene sin jevnaldrende venninne med å ta livet sitt. Foto: TROND SØRÅSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et halvt år av straffen er gjort ubetinget, skriver Aftenbladet.no.

De to tiltalte - en mann og en kvinne - har erkjent seg skyldige etter tiltalen, og aktor Arvid Malde mente at de skulle dømmes etter straffelovens paragraf 236 om assistert selvmord.

Maksimumsstraffen er 21 år, men aktor fant at to års fengsel var passende, tatt i betraktning at de har innrømmet delaktighet og var under 18 år da handlingen ble begått.

De dømte var sammen med en 17 år gammel venninne da hun tok sitt liv i en skog i Stavanger for et knapt år siden. De to har forklart at de trodde hun ville begå selvmord uansett, og at de derfor valgte å hjelpe henne.

Aktor påpekte under sin prosedyre at de to var uten motforestillinger. Han mente de kunne ha varslet foreldre, politi eller helsepersonell, og la til at handlingen fremstår som «skremmende og uforståelig».

(NTB)