To års fengsel for voldtekt av sovende kvinne

Voldtok kvinnen to ganger i løpet av en natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinner to ganger i løpet av en natt.

Mannen må også betale oppreisning på 125.000 kroner til kvinnen, melder tk.no.

Et halvt år av straffen gjøres betinget fordi mannen tilsto forholdet i første politiavhør.

- Tiltalte har gjennom sine handlinger vist at han over tid ikke hadde tanker for annet enn egen tilfredsstillelse og har vist stor kynisme for å oppnå dette, heter det i dommen fra Sunnmøre tingrett.

Det var under et nachspiel i fjor sommer at mannen ifølge dommen forgrep seg på den berusede kvinnen. Kvinnens ektefelle hadde sluppet inn domfelte, hans samboer og flere andre personer til festen, mens kvinnen låste soveromsdøren og la seg for å sove.

Domfelte ønsket at kvinnen skulle delta på festen. Han gikk til soverommet og låste seg inn med en nøkkel han hadde funnet i en annen dør.

Ifølge dommen voldtok han henne uten at hun våknet. Deretter ringte mannens telefon. Det var hans samboer i stua som lurte på hvor han var blitt av. Mannen kledde på seg og gikk ned til festdeltakerne.

Senere på natten oppsøkte han kvinnen igjen. Han forsøkte å gjennomføre nytt samleie, men hun våknet. Mannen forlot huset kort tid etter.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at det skjedde to overgrep, at han tok seg inn på det låste rommet, og at han ikke brukte kondom. I tillegg vektlegger retten at overgrepene skjedde i kvinnens hjem, med hennes ektefelle og domfeltes samboer i samme hus. (NTB)