Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To atomarbeidere stråleskadd

Sendt til sykehus.

ATOMARBEIDERE TIL SYKEHUS: To arbeidere ved Fukushima-anlegget har blitt sendt til sykehus etter at føttene deres ble utsatt for stråling i formiddag lokal tid. Her er et av arbeidernes egne bilder fra arbeidet ved anlegget. Foto: EPA/NUCLEAR AND INDUSTRIAL SAFETY AGENCY/SCANPIX
ATOMARBEIDERE TIL SYKEHUS: To arbeidere ved Fukushima-anlegget har blitt sendt til sykehus etter at føttene deres ble utsatt for stråling i formiddag lokal tid. Her er et av arbeidernes egne bilder fra arbeidet ved anlegget. Foto: EPA/NUCLEAR AND INDUSTRIAL SAFETY AGENCY/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge det japanske atomsikkerhetsbyrået er to arbeidere ved Fukushima Daiichi-anlegget sendt til sykehus etter å ha fått stråleskader i dag.

Føttene deres skal ha blitt eksponert for stråling da de arbeidet med turbinen i reaktor 3 ved anlegget, melder NHK Japan.

Arbeiderne skal ha blitt utsatt for stråling på mellom 170 og 180 millisieverts. En stråling på 1,5 millisieverts årlig regnes til sammenligning å være normalt og ikke helsefarlig.

En tredje person skal også ha blitt utsatt, men det krevde ikke behandling.

Nye vannmålinger Det er gjort unormalt høye målinger av radioaktivitet i drikkevannet i en region i Japan som grenser til Tokyo.

Vannprøver fra et renseanlegg i Kawaguchi, i regionen Saitama, inneholder radioaktivt jod. Det er målt 120 becquerel (Bq) per kilo, noe som så vidt er over grensen for hva som anses som trygt for spedbarn i Japan, melder NTB.

Tidligere er det blitt målt opptil 210 Bq i drikkevannet i Tokyo. De uvanlig høye strålingsnivåene skyldes radioaktivt nedfall fra det ulykkesrammede atomkraftverket i Fukushima.

Strenge regler Natt til torsdag opplyste imidlertid myndighetene at strålingsnivået i vannet i hovedstaden har sunket, og at jodkonsentrasjonen nå er så lav at det ikke lenger er noen helsefare.

Ifølge Statens strålevern i Norge har Japan svært strenge regler for hvor mye radioaktivitet som kan aksepteres i vann og mat som gis til spedbarn.

Mens japanerne setter grensen ved 100 Bq per kilo, godtar EU 150 Bq per kilo. I Norge opererer myndighetene med en grenseverdi på 370 Bq for barnemat.

Dagbladet kommer med mer.

ELEKTRISITET: Arbeidere ved Fukushima-anlegget jobber med å gjenopprette strømforsyningen tilo anlegget. Foto:EPA/TEPCO / HO/SCANPIX
ELEKTRISITET: Arbeidere ved Fukushima-anlegget jobber med å gjenopprette strømforsyningen tilo anlegget. Foto:EPA/TEPCO / HO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling