Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av de døde var tidligere samboere

Lensmannen: Det var ikke flere til stede enn de tre som omkom i rekkehusbrannen.

TRE OMKOMMET:
Tre personer ble funnet omkommet etter en brann i et rekkehus på Solbergmoen i Buskerud i går kveld. To av de døde var tidligere samboere, bekrefter politiet overfor Dagbladet.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE OMKOMMET: Tre personer ble funnet omkommet etter en brann i et rekkehus på Solbergmoen i Buskerud i går kveld. To av de døde var tidligere samboere, bekrefter politiet overfor Dagbladet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MJØNDALEN (Dagbladet): To av de omkomne i brannen i Solbergelva søndag kveld var tidligere samboere. Det bekrefter lensmann Torill Sorte ved Nedre Eiker lensmannskontor til Dagbladet i ettermiddag.

Politiet vil ikke få den foreløpige obduksjonsrapporten eller lydloggen der den ene av de to døde kvinnene ringte 113, før tidlig tirsdag.

- Vi kjenner med sikkerhet identiteten til mannen som hadde adresse i leiligheten, og vi har også indikasjoner på hvem de to kvinnene er, selv om vi ikke har fått det offisielt bekreftet. Alle tre har barn, og de har tatt kontakt med politiet, sier lensmann Sorte til Dagbladet.

En kriminalsak Politiet har ingen indikasjoner på at det var flere enn de tre som omkom til stede i leiligheten.

På spørsmål om hvorfor Kripos er blitt bedt om å bistå, og om det lokale politiet regner dette som en kriminalsak, svarer lensmannen:

- En brannsak er en såkalt undersøkelsessak, som igjen er en kriminalsak, inntil vi vet noe helt sikkert om hva som har skjedd. Det kan være for eksempel levende lys, det kan være sigarettglør eller brannen kan være påsatt. Det kan vi ikke si med sikkerhet før kriminalteknikerne begynner å jobbe tirsdag og vi får den foreløpige obduksjonen.

- Kripos har teknisk ekspertise for å finne ut om det har vært feil på det elektriske anlegget, og de har brannhund som kan spore eventuell brennbar væske. Slik ekspertise har ikke vi.

Lensmannen bekrefter at en kvinne ble funnet død ute på verandaen i andre etasje. De to andre ble funnet inne i leiligheten. Lensmannen, som selv var på brannstedet et drøyt kvarter etter at nødmeldingen kom klokka 17.38 i går, vil foreløpig ikke si hvordan de to andre lå.

Mistet mora - Når den ene kvinnen først greide å ringe 113, hvorfor kom hun seg da ikke i sikkerhet?

- Det er veldig vanskelig å si noe om før vi har fått høre opptaket av nødsamtalen. Det er klart at det går veldig kort tid fra det oppstår brann i et rom til røyk kan drepe, og vi vet foreløpig ikke hvilken tilstand hun var i, kvinnen som fikk ringt 113.

KRIMINALSAK: inntil politiet får bekreftet hva som har skjedd, er dødsbrannen på Solbergmoen rutinemessig registrert som en kriminalsak, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRIMINALSAK: inntil politiet får bekreftet hva som har skjedd, er dødsbrannen på Solbergmoen rutinemessig registrert som en kriminalsak, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Dagbladet har snakket med flere naboer, som har fortalt det lensmannen bekrefter: At mannen og den ene av de to kvinnene var samboere i leiligheten inntil for kort tid siden. Den andre kvinnen har vært på besøk noen dager i forbindelse med nyttårshelgen.

Dagbladet snakket i ettermiddag med to menn, som kom med roser, og fortalte at de hadde mistet sin mor i brannen.

Tolv husløse Det er registrert tolv fastboende i de åtte leilighetene, som er fraflyttet i forbindelse med branntragedien i går.

- Kommunen er godt i gang med å sikre alle tak over hodet til leiligheten er beboelig igjen. Vi må huske på at det er mange flere nære pårørende enn de tolv som bor her, som er berørt av denne tragedien. Det positive oppi denne veldig triste situasjonen, er at kommunens hjelpeapparat, helsevesenet, brannvesen og politi har fungert godt sammen siden den første meldingen kom søndag kveld, sier ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker kommune til Dagbladet.

Brannvarslere virket I mars i 2014 hadde feiervesenet rutinemessig gjennomgang av alle leilighetene i åttemannsboligen. Det var ingen anmerkninger, verken til brannvarslere, brannslukkingsutstyr eller piper. Det var vedovn i leiligheten der brannen tok tre liv, men etter det Dagbladet forstår, er det ikke umiddelbare tegn som peker mot at brannen har oppstått i tilknytning til ildstedet.

Brannvarslerne i leilighetene ble testet seinest et par uker før jul.

STOR SORG: To sønner til den ene av de omkomne kvinnene kom i dag med blomster og kort for å hedre henne ved brannruinen. Dagbladet har fått tillatelse av sønnene til å bruke bildet Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STOR SORG: To sønner til den ene av de omkomne kvinnene kom i dag med blomster og kort for å hedre henne ved brannruinen. Dagbladet har fått tillatelse av sønnene til å bruke bildet Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Da virket alt som det skulle. Det gjorde det også hos naboene da røyken begynte å sive inn søndag kveld, sier fungerende leder i det kommunale Nedre Eiker Boligstiftelse, Tor Kr. Eriksen, til Dagbladet.

MANGE BERØRTE: Ordfører Bent Inge Bye i Nedre Eiker påpeker at mange er rammet av den tragiske brannen i går kveld.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MANGE BERØRTE: Ordfører Bent Inge Bye i Nedre Eiker påpeker at mange er rammet av den tragiske brannen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer