FYLTE 50: Dette er huset der Per Vålnes bodde og feiret sin 50-årsdag for han ble meldt savnet i fjor.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FYLTE 50: Dette er huset der Per Vålnes bodde og feiret sin 50-årsdag for han ble meldt savnet i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

To av de drapssiktede løslatt i kveld

Politiet betrakter de to som sjekket ut av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av de seks pågrepne i den antatte drapssaken i Troms er nå løslatt igjen.

Først ble en 31 år gammel mann løslatt klokka 19.30 i kveld, og siktelsen mot ham dermed frafalt.

- Han ble pågrepet og sikta fordi vi på tidspunktet hadde informasjon som gjorde at vi kunne gjøre det. Etter å ha avhørt ham i to omganger i ettermiddag og kveld velger vi å sette lit til hans forklaring og løslate ham. Vi anser ham nå som sjekket ut av saken, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Dagbladet.

Flere avhør - Han var en person som kom inn litt fra siden, og som vi ikke hadde i kikkerten i utgangspunktet. Han kom imidlertid inn på en slik måte de siste dagene at vi valgte å pågripe ham, sier Nilsen videre.

Klokka 20.30 ble enda en av de pågrepne løslatt, en 30 år gammel mann.

- Dette er en person som vi hadde grunnlag for å pågripe, men gjennom avhør og øvrige opplysninger i saken, anser vi ham nå som sjekket ut av saken og har løslatt ham, sier Nilsen.

Begge de løslatte ble pågrepet i dag, sammen med en tredje person.

- Den siste som ble pågrepet i dag sitter fortsatt i varetekt og vil gjøre det i hvert fall til i morgen. Da vil vi gjennomføre flere avhør, og ta en vurdering av situasjonen.

Fire pågrepet Til sammen er det nå fire personer som er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på savnede Per Vålnes.

De fire er:

• Kvinne (40) som er Vålnes' tidligere samboer 
• Mann (39) som er kvinnens nye samboer 
• Mann (41) fra Tromsø kommune
• Mann (39) bosatt i Balsfjord

Politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at minst to av de tre som ble pågrepet i dag er eller har vært i Vålnes' bekjentskapskrets.

Feiret 50-årsdag De ønsker ikke å kommentere om de siktede er den samme gruppen personer som var tilstede under Vålnes' 50-årslag den 27. november i fjor - fire dager før han ble savnet.

Det var fire eller fem menn til stede på festen, i tillegg til Vålnes selv, og hans samboer.

Det var samboeren til som meldte ham savnet den 1. desember.

Siden april har Målselv lensmannskontor, med bistand fra Kripos, etterforsket forsvinningen som et mulig drap.

I 10-tida onsdag troppet politiet opp på gården og pågrep Vålnes' tidligere samboer.