Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av de savnede funnet døde i Vesterålen

Tre voksne og ett barn forsvant under en båttur i går ettermiddag. Brutte mobilsamtaler er siste spor.

LETER: En spesialtrent privatflyger tilknyttet Norsk Aero Klubbs flytjeneste i Bodø bistår i søket etter fire savnede - tre voksne og ett barn - som forsvant under en båttur i Hadselfjorden tidlig i går ettermiddag. To personer er til nå funnet omkommet og leteaksjon etter de andre fortsetter for fullt. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø
LETER: En spesialtrent privatflyger tilknyttet Norsk Aero Klubbs flytjeneste i Bodø bistår i søket etter fire savnede - tre voksne og ett barn - som forsvant under en båttur i Hadselfjorden tidlig i går ettermiddag. To personer er til nå funnet omkommet og leteaksjon etter de andre fortsetter for fullt. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Alle de fire savnede er funnet omkommet, får Dagbladet bekreftet fra Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Les oppdaterte opplysninger her.

(Dagbladet): To av fire savnede personer ble klokka 08.30 funnet omkommet i Hadselfjorden, etter at en 18,5 fots fritidsbåt ble meldt savnet i 21.40-tiden i går kveld, sier operasjonsleder Tom Johansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

- De ble funnet av et av letefartøyene i søkeområdet midt ute på fjorden og forholdsvis nær hverandre. Søket etter det to andre fortsetter, sier Tore Hongseth ved Hoveredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet. Begge hadde flytevester på.

Store letemannskaper har søkt i hele natt etter båten som forlot Melbumellom klokken 13 og 14 torsdag formiddag med tre voksne og ett barn om bord. En av de savnede, en mann, er hjemmehørende i Tromsø. De resterende, en mann, en mor og hennes barn, hører til i Melbu, sier politiet til nordlys.no.

Har du bilder eller informasjon om saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

Båten skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl, en tur på fire nautiske mil som «tar ett kvarter, maks», sier vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

Pårørende varslet politiet i 21.20-tida. Nå, nesten ett døgn etter at de først skal ha lagt ut på turen, er mobildata det eneste sporet letemannskapene har å gå etter. Inkludert i dette er to samtaler i løpet av ett minutt som ble brutt - siste livstegn fra de savnede.

- Et eller annet skjedde klokka 14.45, men hva vet vi ikke. Ifølge de som snakket med dem på telefon skal de ha indikert at de var redde, sier Iversen til Dagbladet.  Siden denne samtalen har det ikke vært mulig å spore mobiltelefonene til de savna.

Værvarslinga for området i det aktuelle tidsrommet båten la ut antyder lett sørlig vind og «ikke noe som tyder på alvorlige forhold».

- Men her må vi ta forbehold for at det kan ha vært lokalt dårlig vær, sier Iversen.

I tillegg til to redningsskøyter og en fiskebåt er kystvaktskipet KV Barentshav satt inn i letingen. Ytterligere et kystvaktskip ble satt inn i morges. Sea King-helikopteret som har drevet søk gjennom natten har returnert til basen midlertidig for at besetningen skal få hvile. 

Spesialtrente privatflygere tilknyttet Norsk Aeroklubb (NAK) vil avlaste og ta seg av søk fra luften til Sea King-mannskapet kan legge ut på nytt.

- Værforholdene slik jeg har fått beskrevet dem er gode for leting. Det er litt disig, men ellers god sikt, sier fagleder i flytjenesten, Ole Jørgen Kjellmark, til Dagbladet.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser at politiet har patruljer på begge sider av stedet båten skulle fram til, og at ulike havner sjekkes i tilfelle båten skal ha lagt til andre steder enn opprinnelig planlagt, melder NTB.

GRÅTT: Søkeforholdene i området beskrives som gode, men noe grått og disig. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø
GRÅTT: Søkeforholdene i området beskrives som gode, men noe grått og disig. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media