SKREDOMRÅDET: Her, i Tromdalen, gikk skredet tirsdag i påskeuka. Børge Gundersen (36) og brødreparet Anders Mortensen (31) og Robert Mortensen (39) ble tatt av skredet. To av de tre er nå funnet. Letingen etter den siste fortsetter. Foto: Kjetil Brattlien (NGI) og privat
SKREDOMRÅDET: Her, i Tromdalen, gikk skredet tirsdag i påskeuka. Børge Gundersen (36) og brødreparet Anders Mortensen (31) og Robert Mortensen (39) ble tatt av skredet. To av de tre er nå funnet. Letingen etter den siste fortsetter. Foto: Kjetil Brattlien (NGI) og privatVis mer

To av de tre savnede snøskuterførerne funnet

Leter fortsatt i skredet som er opp til 12 meter dypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av de tre savnede snøskuterførerne på Senja er funnet omkommet, opplyser politiet.

- Vi vil ikke gå ut med hvem som fortsatt er savnet før vi har foretatt en identifisering, sier regionlensmann Arnold Nilsen til Dagbladet.

Han opplysert at identifisering av de avdøde vil bli foretatt på et senere tidspunkt.

Tirsdag 26. mars ble tre scooterførere er tatt av et snøskred på øya Senja i Troms og vanselige værforhold har ført til store utfordringer for letemannskapene.

De tre snøscooterene er funnet.

12 meter dypt De to mennene ble funnet mellom 6 og 8 meter ned i raset.

- Vi vil ikke gå ut med detalger om hvordan de ble funnet. Vi har ikke funnet spor av mannen som fortsatt er savnet, sier Nilsen.

Snøraset har en dybde på opp til 12 meter med vanskelige terrengforhold som gjør letearbeidet svært krevende, ifølge Nordlys.

Fortsetter søk De nærmeste pårørende til alle 3 som ble tatt av raset er underrettet om funnene.

Arbeidet med å finne den siste savnede fortsetter for fullt.

Til sammen deltar rundt 200 personer i skredsøket. Arnold Nilsen sier til Nordlys at der er til enhver tid 40-50 personer som leter i en skiftordning, som så går av for å hvile mens neste gruppe går på.
Dagbladet følger saken.