To av døtrene til kvinnen som skal ha holdt barna innesperret, har flyttet tilbake til mor

Opplyser advokaten hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av døtrene til kvinnen som skal ha holdt sine tre døtre innesperret i en leilighet i Bromölla i Sverige, har flyttet tilbake til leiligheten med sin mor, opplyser morens advokat Thomas Ljungdahl til avisa Dagens Nyheter.

I forrige uke forsøkte politiet å varetektsfengsle moren for firhetsberøvelse av sine døtre, men fikk ikke medhold i Kristianstad tingrett.

Den yngste av de tre døtrene har ikke returnert til moren.

- Jeg vet ikke hvor hun er, sier advokaten til avisa.

Ifølge politiet har moren hindret sine voksne barn i å forlate leiligheten i minst to år. Politiet vurderer nå om de skal forsøke å få kvinnen varetektsfengslet på et annet grunnlag.

Retten i Kristianstad i Sverige var delvis enige i påstanden om at kvinnen skal ha berøvet barna sine for den friheten de som kvinner i 20- og 30-åra har krav på. 

- Det er riktig at hun har handlet slik statsadvokaten hevder, men jeg mener at man ikke kan fengsle henne for det, sa tingrettsdommer Alf Ahlström da han forklarte avgjørelsen for pressen etter rettsmøtet.

Siktelsen om frihetsberøvelse, som ennå formelt fortsatt opprettholdes, går på at moren skal ha holdt barna inne i leiligheten siden 1. januar 2013, fram til da politiet tok seg inn og pågrep moren 18. februar i år.

I 779 dager skal den yngste datteren aldri ha forlatt leiligheten i Bromölla i Sverige. 

- Siktelsen kom som lyn fra klar himmel for (moren). Det er kanskje spesielt for noen at de voksne barna har valgt å bo med sin mor, men de ville leve slik, har advokat Ljungdahl tidligere sagt til Dagbladet.

Kvinnen nekter for å ha gjort noe ulovlig.

BLE LØSLATT: Den siktede kvinnen på vei til fengslingsmøte forrige uke. Hun ble ikke varetektsfengslet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
BLE LØSLATT: Den siktede kvinnen på vei til fengslingsmøte forrige uke. Hun ble ikke varetektsfengslet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer