Anne-Lise Mala Fredriksen anbefaler arbeidstagere å kontraktsfeste retten til videreutdanning. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.
Anne-Lise Mala Fredriksen anbefaler arbeidstagere å kontraktsfeste retten til videreutdanning. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.Vis mer

To av fem ingeniører får ikke videreutdanning

Fagorganisasjonen Nito anbefaler arbeidstagere å få retten til videreutdannelse kontraktsfestet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I fjor høst gjennomførte Nito, en fagorganisasjon for ingeniører og teknologer, en undersøkelse om medlemmenes mulighet for formell og relevant etter- og videreutdanning. Ifølge Finansavisen svarte 61,2 prosent av medlemmene at de hadde en slik mulighet, men bare 59 prosent av dem igjen benyttet seg av tilbudet.

- Denne undersøkelsen viser at mange ikke tar den etter- og videreutdanningen som de sannsynligvis bør ta. To av fem får ikke den videreutdanningen de mener er nødvendig, sier Anne-Lise Mala Fredriksen, advokat i Nito, til Finansavisen.

Økonomi og tid

- Hovedårsaken til at arbeidstager ikke får den for- og etterutdanning de trenger er dårlig økonomi i virksomheten. Men flere av de spurte oppgir også at det ikke er tid til å gjennomføre videreutdanning, forteller Fredriksen.

Arbeidstagere på sin side kan fort oppleve at de blir utdatert, og ikke har den kompetansen jobben krever, skriver Finansavisen.

Skriv en kontrakt

Nito anbefaler arbeidstagere å få retten til videreutdannelse kontraktsfestet ved ansettelse.

- Når det står i kontrakten gir det den ansatte en rett til å kreve oppfyllelse etter avtale. Vår erfaring er at det ikke er så vanlig med konkrete avtaler, men at det er langt mer vanlig at virksomheter har en eller annen form for kompetanseutviklingspolicy. Arbeidstager bør sette seg inn i denne før de underskriver ansettelseskontrakten, sier Fredriksen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Pantesjef har tjent 74 millioner på syv år
Kjetting-Jan vant kampen om 2.000 tonn