RASERT: Deler av turistgata La Rambla ble rasert under terroraksjonen i forrige uke. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB Scanpix
RASERT: Deler av turistgata La Rambla ble rasert under terroraksjonen i forrige uke. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB ScanpixVis mer

To av fire mistenkt for Barcelona-terroren løslatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de fire som er mistenkt for de dødelige angrepene i og rundt Barcelona forrige uke, ble torsdag løslatt på vilkår grunnet manglende beviser mot ham.

Det opplyser Spanias føderale domstol. Dommer Fernando Andreu besluttet at Salh El Karibs pass skal beslaglegges og at han må møte i retten en gang i uken mens han etterforskes av spanske myndigheter.

El Karib arbeidet ved en nettkafé i Ripoll, den katalanske byen der ekstremistcella som antas å ha stått bak angrepene i Barcelona, skal ha blitt dannet.

Han har vært i politiets varetekt siden etterforskerne oppdaget at han angivelig hadde kjøpt flybilletter til noen av ekstremistgruppens medlemmer.

El Karib er en av i alt tolv personer som er mistenkt for å ha stått bak eller hatt tilknytning til angrepene i Barcelona og Cambrils forrige uke.

Tirsdag besluttet det spanske rettsvesenet at en annen av de i alt fire gjenlevende mistenkte også skulle bli løslatt, med lignende restriksjoner som El Karib.

De to andre gjenlevende ble samme dag varetektsfengslet, siktet for drap og for å være medlem av en terrorgruppe.

De åtte andre mistenkte er døde, seks av dem drept av politiet. Spansk politi identifiserte søndag den siste av dem, Youssef Alla. Han døde i en kraftig eksplosjon i et hus i Alcanar, rundt 200 kilometer sør for Barcelona, i forrige uke.

- Han var det siste kjente medlemmet av ekstremistcella som ikke hadde blitt formelt identifisert, sier politiet i Catalonia.

(NTB)