To av ni spesialister erklært inhabile

Sju eksperter skal vurdere sakkyndiges konklusjonen om han var var strafferettslig utilregnelig.

SKAL VURDERES: De erfarne rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim leverte i dag sin rapport om Anders Behring Breiviks tilregnelighet. Nå skal Den rettsmedisinske kommisjon vurdere rapporten. Foto: Benjamin A. Ward/ Dagbladet
SKAL VURDERES: De erfarne rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim leverte i dag sin rapport om Anders Behring Breiviks tilregnelighet. Nå skal Den rettsmedisinske kommisjon vurdere rapporten. Foto: Benjamin A. Ward/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettpsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim konkluderte i dag at Anders Behring Breivik er strafferettslig utilregnelig.

Men før retten skal ta stilling til om de vil slutte seg til de rettssakkyndiges vurdering, skal sju spesialister innenfor psykiatri ved Den rettsmedisinske kommisjon vurdere Husby og Sørheims konklusjon.

- Normalt er det to saksbehandlere og leder av psykiatrisk gruppe som behandler rapporter, men nå er det alle som er habile. Det er en uvanlig stor rapport, sier nestleder Gunnar Johannessen, spesialist i psykiatri, til Dagbladet.

Oppgaven deres blir å sikre at det er tilstrekkelig premissgrunnlag for den psykiatriske diagnostikken og at dette igjen blir riktig oversatt til rettspsykiatrisk praksis.

Omfattende Spesialist innen barne- og ungdomspsykiatri, Jannike Snoek, er blant spesialistene som skal vurdere de sakkyndiges konklusjon om Breiviks tilregnelighet. Hun understreker at hun skal gå gjennom hele rapporten, og ikke bare delene som omhandler Breiviks barndom og ungdomstid.

- Jeg behandler hele rapporten som de andre medlemmene, men vi kommer ikke til å uttale oss om den før vi leverer en samlet rapport til retten, sier Snoek til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer