Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av søstrene knivstukket tidligere

To av de tre søstrene som i går ble drept, er tidligere knivstukket i samme leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den eldste søsterens ektemann som 5. mai 2000 knivstakk sin kone og hennes yngre søster.

Knivstikkingen skjedde på samme adresse som nattens trippeldrap.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett skal 31-åringen ha truet både sin kone og hennes far med at han ville drepe kona, dersom hun tok ut skilsmisse.

Bakgrunnen for konflikten var ifølge Oslo tingrett at faren og eldstebroren som nå er siktet for å ha drept henne, skal ha tatt med den eldste søsteren til Pakistan i 1999 for å gifte henne med en fetter. Eldstesøsteren ville ikke gifte seg, men turte ikke å nekte ettersom de da var i Pakistan.

Konflikter med ektemannen

Etter at de kom til Norge, var det stadige konflikter mellom søsterens ektemann og søstrene. Eldstesøsteren ønsket skilsmisse, men faren og broren hennes nektet henne dette.

Etter å ha kranglet om TVen i leiligheten der hele storfamilien på elleve mennesker bodde, gikk fetteren 5. mai 2000 til angrep på eldstesøsteren og hennes yngre søster med kniv.

«Tiltalte dømmes for grov vold mot to forsvarsløse kvinner, begått med særlig farlig redskap. Knivstikkingen mot hode og kropp har et stort farepotensiale, og kunne lett fått betydelig større følger. Det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter. Det var også to barn tilstede som iaktok hvordan han knivstakk søstrene, hørte skrik om hjelp, og så på at de ble tilsmurt med blod», uttaler Oslo tingrett i dommen fra 14. juli 2000.

Foto: Torbjørn Grønning
Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Ektemannen ble dømt til ett års fengsel. Han forlot Norge i januar 2001 etter å ha sonet dommen fra Oslo tingrett.

Alle de tre søstrene skal etter konflikten ha blitt bedt om å reise hjem til Pakistan, noe de nektet.

Drepte lillesøstrene

Den eldste broren i den norskpakistanske søskenflokken skjøt og drepte sine tre lillesøstre på 13, 24 og 27 år i 22-tida i går, før han overga seg til beredskapstroppen rundt en time etterpå.

Les også:

 • Tre søstre skutt og drept i Oslo
 • - Det er nok meg dere skal ha tak i
 • Naboer i sjokk

  Politiet fikk beskjed om hendelsen fra en av 30-åringens yngre brødre. Han kom til bopelen kort tid etter drapet, og ringte selv til politiet. 30-åringen fikk legehjelp etter pågripelsen, og politiet vet foreløpig ikke når han kan avhøres.

  I 02-tida i natt kom de to mennene som er brødrene til både ofre og gjerningsmann i trippeldrapet ut av politihuset på Grønland etter å ha sittet i lange avhør.

  Ute på gata brøt de sammen i gråt og ble trøstet av venner og kolleger.
  Den ene broren hadde akkurat hørt om skytingen og var på vei til åstedet da han i de uoversiktlige situasjonen ble anholdt av de bevæpnede politifolkene.

  - Han trenger nok noen rundt seg når han slipper ut i natt, sa en av vennene til den 22 år gamle lillebroren til Dagbladet.no.

  Ukjent motiv


  22-åringen er i likhet med den drapssiktede broren drosjesjåfør, og sjokknyheten om de tre døde søstrene spredte seg i går kveld raskt blant de norspakistanske sjåførene.

  Rundt 15 av dem samlet seg etter hvert utenfor politihuset på Grønland for å ta hånd om de to i søskenflokken som kun har status som vitner.

  Kollegene Dagbladet.no snakket med i natt kunne ikke begripe det som hadde skjedd, og hadde ingen formening om hva som kan ha vært motivet bak trippeldrapet.

image: To av søstrene knivstukket tidligere
image: To av søstrene knivstukket tidligere
TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre ble skutt og drept. Foto: TORBJØRN GRØNNING
TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre ble skutt og drept. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
ÅSTED: I dette huset i Karl Flods vei på Kalbakken ble de tre søstrene skutt og drept.
FAMILIETRAGEDIE: Tre søstre, 13, 24 og 27 år ble drept i går kveld.
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere går gjennom huset på Kalbakken i natt.