Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av thai-guttene oppsporet

PATTAYA (NTB): Den 11 år gamle gutten som sier han er blitt misbrukt av den pedofilisiktede nordmannen, ble oppsporet av medarbeidere i lokalavisen Pattaya Mail i Thailand i dag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB møtte 11-åringen, moren hans og hennes samboer sammen med to polititjenestemenn i Pattayas turistpoliti og journalist Amorn Malhotra i lokalavisen Pattaya Mail i ettermiddag. Moren Pranom Sornpeth (30) virket sliten, mens guttungen løp smilende og fornøyd rundt.

Politiløytnant Thanomsak Indharabutr og hans medarbeider gjorde et videopptak der gutten fortalte hva den fengslede hordalendingen hadde gjort med ham. Opptaket skal brukes som bevismateriale i rettssaken mot 49-åringen.

Familien møtte også sin advokat, som er betalt av ledelsen i Pattaya Mail. Moren vil saksøke hordalendingen og kreve erstatning. Det var hun som anmeldte 49-åringen til politiet. Dagen etter anmeldelsen ledet hun og sønnen politiet til hotellet der nordmannen ble pågrepet med en naken 13-åring på rommet.

Forsvant

Både 11-åringen og 13-åringen har i flere dager vært som sunket i jorden, og politiet fryktet at de var betalt av hordalendingens venner for å holde seg i skjul.

- Vi holdt oss bare unna fordi vi ville være i fred, forklarer 11-åringen.

Mora skal ha følt påkjenningen etter det som har hendt svært stor.

13-åringen er fortsatt ikke oppsporet, men politiet håper å finne ham i løpet av noen dager.

11-åringen har fortalt at hans kamerat på 14 år har bodd sammen med nordmannen i et par måneder, og at nordmannen hadde planer om å adoptere vennen. En mann som arbeider med vanskeligstilte barn, særlig barn som har vært sammen med pedofile, klarte å oppspore gutten på et barnehjem i Thailand tirsdag. Hvis han bekrefter at han har blitt seksuelt misbrukt av 49-åringen, vil siktelsen mot nordmannen sannsynligvis bli utvidet.

Etter det NTB kjenner til, hadde politikaptein Nuengphathai Thiwakornkijkul som leder etterforskningen mot nordmannen, ikke tid til å avhøre 14-åringen i dag. Han har sagt til NTB at etter hans personlige mening, er det verre når pedofile misbruker mindreårige jenter, enn når de misbruker gutter.

- Guttene oppsøker de pedofile selv. De blir ikke tvunget, men er sammen med dem frivillig for å tjene penger, hevder Nuengphathai.

Forlenget varetekt

Opprinnelig skulle 49-åringen stilles for retten i Chonburi fredag. Ettersom Pattaya-politiet blant annet ikke har fått svar fra politiet i Bangkok på om hordalendingen har vært straffedømt i Thailand tidligere, blir rettssaken utsatt. I tillegg vil politiet samle flere bevis og gjøre flere avhør. Nuengphathai vil også avhøre nordmannen på nytt.

Fredag vil 49-åringen bli ført ut av fengselet og til et rettslokale i Chonburi, der politiet vil be om forlenget varetekt. Trolig vil han da ha med seg en advokat, slik at Nuengphathai kan avhøre ham. Politikapteinen forsøkte å avhøre 49-åringen i fengslet i Chonburi tirsdag, men da nektet han å snakke uten å ha sin advokat til stede.

I Thailand kan mistenkte i straffesaker varetektsfengsles i til sammen 96 dager, 12 dager av gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!