Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av ti kvinner har opplevd ubehag i drosjer

Hver femte kvinne i norske storbyer oppgir at de har opplevd truende eller ubehagelig oppførsel fra sjåføren når de har kjørt drosje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det er en undersøkelse som InFact har utført for VG som avslører at mange kvinner har opplevd «truende eller ubehagelig oppførsel fra en drosjesjåfør». Bakgrunnen for undersøkelsen er de mange tilfellene av voldtekter og seksuelle tilnærminger mot kvinnelige drosjepassasjerer i Stavanger det siste året. 1.071 kvinner i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim har svart på undersøkelsen.

Mens 70 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de føler seg trygge når de kjører drosje, er det tilsvarende tallet for Stavanger 50 prosent, skriver avisen. Nesten halvparten oppgir at de føler seg tryggere i drosjer med kvinnelige sjåfører. Hele tre av seks oppgir at de føler seg tryggere i drosjen dersom de er flere som kjører sammen.

I alt 46 prosent av de spurte oppgir også at de føler det er tryggere å kjøre med en etnisk norsk sjåfør, mens 52 prosent oppgir at ikke gjør noen forskjell.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media