To av ti velgere fornøyde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare to av ti velgere er fornøyde med regjeringens skolepolitikk, viser en meningsmåling Sentio har utført for Klassekampen.

41 prosent av de spurte mener regjeringens innsats for skolen har vært dårlig eller veldig dårlig det siste året, mens 19 prosent mener at skolepolitikken har vært god eller veldig god. 39 prosent svarer verken eller.

Også velgerne som gir sin stemme til de rødgrønne partiene er misfornøyde med regjeringens skolepolitikk.

Blant Senterparti-velgerne er 33 prosent misfornøyde og 25 prosent fornøyde med skolepolitikken, og blant SV-velgerne er 29 prosent misfornøyde og 28 prosent fornøyde.

Blant Arbeiderpartiets er derimot 21 prosent misfornøyde og 33 prosent fornøyde. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell tror skolepolitikken kan komme til å avgjøre valget i 2009.

- Ja, skole er viktig for velgerne ved alle valg, og kan avgjort bli det i 2009, sier Solhjell til Klassekampen.

- Det er nå bred enighet om at vi har for dårlige resultater i norsk skole. Før man ser en klar plan som gir antydninger om bedre resultater, vil dette området være krevende, sier Solhjell.

(NTB)

TAS I SKOLE - AV VELGERNE: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell på Skjetten skole, som har arbeidet mye med å forbedre lesekunnskapene til barna. Marko (8, svart genser), Kristoffer Robin, (8, blå genser) og lærer Bente Aasbakken er i klasserommet sammen med ministeren.
TAS I SKOLE - AV VELGERNE: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell på Skjetten skole, som har arbeidet mye med å forbedre lesekunnskapene til barna. Marko (8, svart genser), Kristoffer Robin, (8, blå genser) og lærer Bente Aasbakken er i klasserommet sammen med ministeren. Vis mer