Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre amerikanere tror ikke på Obama om overvåking

Ifølge ny meningsmåling.

IKKE OVERBEVISENDE: Flertallet av amerikanere er ikke overbevist om at deres privatliv blir bedre vernet av reformene som president Barack Obama kunngjorde i forrige uke, viser undersøkelsenFoto: AP Photo/Carolyn Kaster
IKKE OVERBEVISENDE: Flertallet av amerikanere er ikke overbevist om at deres privatliv blir bedre vernet av reformene som president Barack Obama kunngjorde i forrige uke, viser undersøkelsenFoto: AP Photo/Carolyn Kaster Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en meningsmåling gjort av Pew Research og USA Today mener 73 prosent av de spurte at reformene ikke vil bety noe større, mens 21 prosent tror på presidenten.

Målingen viser at det ikke var svært mange amerikanere som hørte på Obamas tale, men samtidig at skepsisen til etterretningstjenesten NSAs overvåking er i ferd med å vokse.

Hele sju av ti av de spurte sier de ikke burde behøve å godta mindre respekt for privatlivet for å være trygge mot terrorangrep.

53 prosent er imot NSAs innsamling av metadata om telefonsamtaler og internettbruk. I juli var det 44 prosent som var imot, mens 50 prosent støttet NSA.

Endringen i folkeopinionen er kommet smått om senn etter at varsleren Edward Snowden avslørte hvordan amerikansk etterretning fungerer.

Målingen viser at amerikanerne er splittet på midten når det gjelder Snowden. 45 prosent mener lekkasjene er av offentlig interesse, mens 43 prosent mener de har skadet USA nasjonale sikkerhet.

56 prosent av de spurte mener likevel at Snowden burde stilles for retten, mens 32 prosent er imot.

Snowden er blitt tiltalt for spionasje på grunn av lekkasjene. Han befinner seg nå i Russland der han har fått midlertidig asyl.

(NTB)

Hele Norges coronakart