To av tre briter tviler på Blair

To av tre briter tror statsminister Tony Blairs storsatsing for å styrke de offentlige tjenestene er bortkastet, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blairs hadde trolig håpet at milliardsatsingen på hjemmebane skulle bidra til å snu den politiske motgangen han har opplevd som følge av krigføringen i Irak, men meningsmålingene tyder på det motsatte.

I målingen YouGov-instituttet har utført for The Telegraph sier hele 67 prosent av de spurte at milliardene Blair-regjeringen nå satser på helse, utdanning, kollektivtransport og kriminalitetsbekjempelse trolig blir sløst bort.

63 prosent av de spurte tror heller ikke Blairs storsatsing for «å modernisere offentlig sektor» vil føre til noen forbedring.

Heller ikke i utenrikspolitiske spørsmål har Blair stor troverdighet, viser meningsmålinger som er foretatt de siste månedene.

I august sa bare 22 prosent av de spurte at de fant Blair generelt troverdig, og i juli mente 66 prosent at Blair enten bevisst eller ubevisst hadde villedet før han sendte britiske soldater til Irak.

NTB