To av tre forlater Frp

Carl I. Hagen taper oppslutning. Fremskrittspartiet har mistet to av tre velgere siden oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet går tilbake med 6,5 prosentpoeng til en oppslutning på 11 prosent på en meningsmåling som Norsk Gallup har foretatt for VG og TV 2.

I oktober i fjor ville 30 prosent stemt på partiet, ifølge målingen fra Gallup. Det betyr at Fremskrittspartiet har mistet to av tre velgere på et halvt år. Partiets oppslutning er den laveste på fem år.

- Vi må bare skjerpe oss og bare stå på noe voldsomt, slik at vi kan gjenvinne folks tillit, sier Carl I. Hagen til NTB.

Vil snakke politikk

Carl I. Hagen håper at partiet nå kan få begynne å konsentrere seg om politiske saker igjen, istedenfor intern uro.

- Behovet for Frps politiske løsninger er det samme, og vår politikk er uendret. Men det har vært umulig å snakke om politikk i flere måneder. Mediene har ikke vært interessert, sier Hagen.

Han peker på at den velgergruppen som har økt mest i det siste er hjemmesitterne, de som ikke vet hvilket parti de skal stemme på.

- Vil velgerne glemme den interne uroen i Frp når valgkampen tar til?

- Det er å spå om framtiden, og det vil jeg ikke gjøre.

- Men er den interne striden nå over?

- Jeg håper det.

KrF øker mest

KrF har den største oppgangen på aprilmålingen med 4,5 prosentpoeng. Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 2 prosentpoeng til 31 prosent mens Høyre går tilbake 1,5 prosentpoeng til 20,5 prosent.

Gruppen «andre» øker på aprilmålingen med 2 prosentpoeng til 3,5 prosent. Her skjuler det seg trolig utbrytere fra Frp som kan komme til å true partiets mandatsjanser i flere fylker.

Partileder Carl I. Hagen sier til VG at dette betyr at partiet må brette opp ermene og få lov til å snakke politikk.

Tallene for aprilmålingen (endringer i parentes): Arbeiderpartiet: 31,0 (+2,0), Høyre 20,5 (-1,5), Kristelig Folkeparti 13,5 (+4,5), Fremskrittspartiet 11,0 (-6,5), SV 10,0 (-), Senterpartiet 5,0 (-0,5) og Venstre 4,0 (+0,5).

(NTB)