FRYKTER IKKE Å MISTE JOBBEN: I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben.
Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet
FRYKTER IKKE Å MISTE JOBBEN: I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

To av tre frykter ikke å miste jobben

Nordmenn føler seg trygge på å beholde jobben til tross for uroen i verdensøkonomien. - Vi er ikke en isolert øy i verden, hevder YS-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben, skriver Klassekampen. 32 prosent sier de er bekymret for at jobben skal forsvinne, 4 prosentpoeng færre enn i fjor.

YS-leder Tore Eugen Kvalheim skal legge fram arbeidslivsbarometeret på en YS-konferanse denne uka. Han sier han er overrasket over at ikke flere tar den globale situasjonen inn over seg.

- Hvis vi tror vi er skjermet for påvirkningen utenfra, så tar vi nok feil. Vi er ikke en isolert øy i verden, advarer Kvalheim.

Dette var også budskapet fra statsminister Jens Stoltenberg da han og finansminister Sigbjørn Johnsen sist fredag hadde møtt sentralbanksjef Øystein Olsen og Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen.

- Vi må ikke et øyeblikk tro at dette ikke kan ramme oss. Vi er sterkere enn de fleste andre land, men det betyr ikke at vi er usårbare. I det øyeblikk vi tror det, gjør vi en veldig alvorlig feil. Oljepengene redder oss ikke automatisk, de må forvaltes, sa Stoltenberg.

(NTB)