<strong>FRYKTER IKKE Å MISTE JOBBEN:</strong> I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben.
Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet
FRYKTER IKKE Å MISTE JOBBEN: I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

To av tre frykter ikke å miste jobben

Nordmenn føler seg trygge på å beholde jobben til tross for uroen i verdensøkonomien. - Vi er ikke en isolert øy i verden, hevder YS-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I YS' arbeidslivsbarometer svarer 65,8 prosent av de spurte at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben, skriver Klassekampen. 32 prosent sier de er bekymret for at jobben skal forsvinne, 4 prosentpoeng færre enn i fjor.

YS-leder Tore Eugen Kvalheim skal legge fram arbeidslivsbarometeret på en YS-konferanse denne uka. Han sier han er overrasket over at ikke flere tar den globale situasjonen inn over seg.

- Hvis vi tror vi er skjermet for påvirkningen utenfra, så tar vi nok feil. Vi er ikke en isolert øy i verden, advarer Kvalheim.

Dette var også budskapet fra statsminister Jens Stoltenberg da han og finansminister Sigbjørn Johnsen sist fredag hadde møtt sentralbanksjef Øystein Olsen og Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen.

- Vi må ikke et øyeblikk tro at dette ikke kan ramme oss. Vi er sterkere enn de fleste andre land, men det betyr ikke at vi er usårbare. I det øyeblikk vi tror det, gjør vi en veldig alvorlig feil. Oljepengene redder oss ikke automatisk, de må forvaltes, sa Stoltenberg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer