To av tre nekter åforklare seg

STAVANGER (Dagbladet): To av de tre som er siktet i forsvinningssaken i Stavanger, nekter å forklare seg for politiet. Den tredje har stilt opp i avhør, men nekter enhver befatning med saken. Politiet mangler foreløpig tekniske bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet håpet at de gjennom knallharde avhør med de tre siktede skulle få svar på hva som skjedde med blårussen Tom Halvorsen (18). Derfor var det et stort nederlag for politiet at to av dem benyttet seg av sin rett til å nekte å forklare seg.

- Vi har ikke funnet den savnede, men vi håper vi skal få svar på hva som har skjedd med han når vi får avhørt de siktede skikkelig, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø ved personavsnittet i Stavanger politidistrikt.

Kjente Tom

I dag vil politiet framstille de tre for varetektsfengsling i Stavanger forhørsrett.

To vietnamesere på 25 og 17 år og en nordmann på 24 år er siktet for å ha avgitt falsk vitneforklaring under etterforskingen. De kjenner den savnede blårussen, og tilhører ifølge politiet et kriminelt miljø som blant annet driver med narkotikaomsetning.

Politiet er overbevist om at de tre siktede vet hva som har skjedd med Tom Halvorsen. Politiets teori er at 18-åringen er drept og dumpet på et ukjent sted.
Under ransakinger hos de tre har politiet foreløpig ikke gjort beslag som kan knyttes til forsvinningsgåten. Etter det Dagbladet forstår, skal det ikke være beslaglagt noe våpen under ransakingene.

Finkjemmer biler

Politiet håper nå at kriminaltekniske undersøkelser av blant annet biler som de tre har disponert, skal føre til et gjennombrudd i saken. Politiet har lenge etterlyst en lys bil som ble satt i sammenheng med forsvinningen. Den 25-årige vietnameseren disponerer en lys bil. Også nordmannen som er siktet, har en bil som kriminalteknikerne ved Stavanger politidistrikt vil finkjemme for spor.

- Vi vurderer fortløpende om vi skal be om teknisk assistanse fra KRIPOS, sier politiavdelingssjef Østebø.

Da de tidligere ble avhørt som vitne i saken, skal de etter det Dagbladet erfarer ha forklart at de var på Bryne i det aktuelle tidsrom. Denne forklaringen mener politiet er konstruert og samordnet.
Politiet sitter inne med flere forklaringer som sier noe helt annet.

<B>NEKTET:</B> To av de tre siktede nekter å forklare seg for politiet. Men politiavdelingssjef Olaus Østebø er overbevist om at de tre siktede vet hva som skjedde med Tom Halvorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer