Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre nordmenn bruker sosiale medier hver dag

Stadig flere på telefon.

SOSIALE MEDIER: To av tre nordmenn bruker sosiale medier hver dag. Her en dame som tvitrer mens hun ser på TV. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SOSIALE MEDIER: To av tre nordmenn bruker sosiale medier hver dag. Her en dame som tvitrer mens hun ser på TV. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere bruker internett daglig, og antall minutter som brukes på nettet har økt fra 95 minutter i 2012 til 112 minutter i 2013. Nyheter, sosiale medier og nettbank er hovedaktivitetene.

Andelen som bruker internett i løpet av en dag, har økt mye de seinere åra, det gjelder også det siste året, ifølge tall fra norsk mediebarometer fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene for i fjor viser at 74 prosent av de som var innom internett en gjennomsnittsdag leste nyheter, 65 prosent var innom sosiale medier mens 39 prosent benyttet seg av banktjenester. 15 prosent hadde lest blader på nettet.

Smarttelefoner og god nettdekning har de siste årene bidratt til større bruk av internett på mobil. Hele 54 prosent av dem som i fjor var innom internett, brukte mobiltelefonen.

I snitt brukte vi to timer hver dag på internett i 2013, som er ny rekord og ekstreme 18 prosent økning fra året før. Økningen gjelder for begge kjønn og i alle aldersgrupper, unntatt de eldste.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!