Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre ønsker kun én EU-avstemning

To av tre velgere mener det ikke er nødvendig med en folkeavstemning før Norge eventuelt går inn i forhandlinger om å søke om EU-medlemskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24 prosent av velgerne vil derimot ha to avstemninger, slik det har blitt foreslått for at regjeringen skal vite om den har folket bak seg før den går inn i en omfattende søkeprosess. To av tre vil isteden bare ha en avstemning som holdes etter at forhandlingene om betingelsene for medlemskap er avsluttet. Det viser en meningsmåling Opinion har utført for Aftenposten.

Flertallet er minst i SV, der 57 prosent mener det er nok med én avstemning, 33 prosent ønsker to og 10 prosent har ikke noen oppfatning. Andelen som mener én avstemning er nok, er størst i Høyre, der fire av fem velgere går imot to avstemninger.

Litt over en tredel mener at en EU-avstemning bør holdes før stortingsvalget i 2005, mens litt under en tredel mener den bør holdes senere. Den siste tredjedelen har ingen oppfatning.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling