Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre personer som ble pågrepet i to aksjoner i Brussel er navngitte

Pågripelsene knyttes til Paris-aksjonen torsdag kveld.

AKSJONERTE:En mann som er tilknyttet et planlagt terrorangrep mot Paris, ble pågrepet i en politiaksjon i Brussel-bydelen Schaerbeek fredag. Dette bildet viser maskert belgisk politi som holder vakt utenfor en bygning i bydelen. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
AKSJONERTE:En mann som er tilknyttet et planlagt terrorangrep mot Paris, ble pågrepet i en politiaksjon i Brussel-bydelen Schaerbeek fredag. Dette bildet viser maskert belgisk politi som holder vakt utenfor en bygning i bydelen. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen tre personer er pågrepet i to ulike politiaksjoner i Brussel fredag. Pågripelsene knyttes til Paris-aksjonen torsdag kveld.

Belgisk påtalemyndighet opplyser i en pressemelding at de har pågrepet til sammen tre personer i Brussel fredag, i forbindelse med terrorplanlegging mot Frankrike.

En mann som er tilknyttet et planlagt terrorangrep mot Paris, ble pågrepet i en politiaksjon i Brussel-bydelen Schaerbeek fredag.

To av de tre pågrepne er navngitt av påtalemyndigheten som Tawik A, og Salah A. Den tredje personen som ble pågrepet er ikke navngitt. Både Tawfik A og den ukjente personen, ble skadd i beina under aksjonen.

Påtalemyndigheten opplyser at de har løslatt tre av seks personer som ble pågrepet torsdag, men at Faycal C, Abou A. og en tredje ikke-navngitt person, fortsatt er pågrepet.

På bakgrunn av DNA-analyser har etterforskere kommet fram til at Naijm Laachraoui var en av selvmordsbomberne som angrep Brussel lufthavn tirsdag, der minst ti person mistet livet.

 (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart