GOD STEMNING: Majoriteten av landets politimestre er positive eller delvis positive  til den nye politireformen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Majoriteten av landets politimestre er positive eller delvis positive til den nye politireformen. Foto: Kyrre Lien / NTB ScanpixVis mer

To av tre politimestre positive til politireformen

17 av 27 politimestre svarer de er positive eller delvis positive til den nye politireformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Rita Kilvær i Telemark er en av dem, skriver NRK, som har snakket med landets politimestre.

- Vi smører de ressursene vi har i dag veldig tynt utover. Vi har behov for å bli sterkere og mer slagkraftige på veldig kompliserte kriminalitetsområder, sier hun.

NRKs opptelling viser at tolv politimestre er positive til at dagens 27 politidistrikter skal bli til 12 i fremtiden. Fem politimestre svarer de er delvis positive, én er negativ, tre har svart uklart, mens to ikke har svart.

Den ene politimesteren som har svart at han er negativ til reformen, er Ronny Iden i Sogn og Fjordane. Hans politidistrikt blir slått sammen med Hordaland til «Vest politidistrikt».

Han vil heller ha en fylkesmodell med 18 politidistrikter.

- Dessuten tror jeg at vi i Sogn og Fjordane politidistrikt er best på å drive polititjenester i Sogn og Fjordane fylke, sier han til kanalen.

(NTB)