Meningsmåling om bompenger i ryggen:

To av tre støtter bomkrav fra Frp

Dagen før Fremskrittspartiet møtes til krisemøte om bompenger, sier to av tre at bompenger må gå til veibygging - ikke sykkel og kollektivtransport.

FOLKET: Siv Jensen og Carl I. Hagen samtaler på Fremskrittspartiets landsmøte. Hagen fikk med seg landsmøtet - mot Siv Jensens ønske - på å bruke 100 milliarder for å bli kvitt bompengene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FOLKET: Siv Jensen og Carl I. Hagen samtaler på Fremskrittspartiets landsmøte. Hagen fikk med seg landsmøtet - mot Siv Jensens ønske - på å bruke 100 milliarder for å bli kvitt bompengene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette viser at vi har folket på vår side, sier Frp-nestor Carl I. Hagen til Dagbladet.

- En så bred forankring i folket er godt å ha med seg inn i det ekstraordinære landsstyremøtet, istemmer partiets parlamentariske leder Hans-Andreas Limi.

De siste dagene har flere fylkesledere fremmet krav om at Frp-leder Siv Jensen må få betydelige gjennomslag for partiets bompengekrav. Hvis ikke kan Frp like gjerne gå ut av regjering.

Bompenger = vei

Et av Frp-kravene er at mer av bompengene må gå til utbygging av veier og at andelen som finansierer kollektivutbygging og sykkelveier må reduseres kraftig.

I undersøkelsen som Ipsos har utført for Dagbladet, svarte 936 personer på følgende spørsmål:

«Mener du at bilister bør bidra til finansiering av kollektiv- og sykkelveiutbygging gjennom bompenger eller mener du at dette bør finansieres på andre måter, eller har du ingen mening om dette?»

* To av tre (65 prosent) svarer at kollektiv- og sykkelveiutbygging bør finansieres på andre måter.

* En av fire (24 prosent) mener at bilistene bør betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer