Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre støtter pelsdyrnæringen

To av tre i en meningsmåling mener vi bør opprettholde pelsdyrnæringen i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtten er størst blant de eldste og blant dem som har mest utdanning, viser undersøkelsen som Sentio - Norsk Statistikk har utført for Nationen.

Pelsdyrnæringen angripes av dyrevernere og politikere har tatt til orde for et forbud mot pelsdyrhold. I befolkningen har likevel denne næringen sterk støtte.

65 prosent mener pelsdyrnæringen må opprettholdes mens 28 prosent mener den bør forbys. Forskjellen mellom by og land er liten. 64 prosent av dem som bor i Oslo vil opprettholde næringen mens 69 prosent av dem som bor på landet sier det samme.

Blant dem som har mer enn tre års høyere utdanning er det 73 prosent som vil opprettholde pelsdyrnæringen mens 22 prosent vil forby den. I gruppen som bare har niårig skole vil 59 prosent opprettholde mens 33 prosent vil forby næringen.

Bare i aldersgruppen under 30 år er det flertall for et forbud. Her mener 53 prosent at pelsdyrhold bør forbys mens 38 prosent vil beholde pelsdyrnæringen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media