Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To av tre var feiloppført

66 prosent av savnede Dagbladet.no sjekket fra Kripos-lista var feiloppført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kriposlista over savnede nordmenn etter flodbølgekatastrofen i Asia er full av feil. En ringerunde Dagbladet.no har gjort til et utvalg av de største politidistriktene viser at 56 av 84 savnede fra den opprinnelige lista kunne utelukkes allerede etter noen få timers politiarbeid.

Bare 28 av de opprinnelig 84 savnede fra politidistriktene Asker og Bærum, Hordaland, Romerike, Sør-Trøndelag og Agder har fortsatt status som savnet, opplyser de fem politidistriktene overfor Dagbladet.no.

Med andre ord er 66 prosent av de som var oppført på Kripos\' savnetliste, fra disse politidistriktene, allerede fastslått å ikke lenger være savnet. Og det bare noen få timer etter at Kripos offentliggjorde den første savnetlista.

Fra ti til en i Agder

Fra Hordaland er nå 7 savnet, mens 22 av 29 savnede er utelukket.

- Fra Romerike er seks personer nå savnet, etter at seks av 12 er utelukket. Vi har meldt inn dette tallet til Kripos, og en ny oppdatert savnetliste som skal komme fra Kripos i ettermiddag vil trolig gjengi at det nå er seks savnede fra Romerike, sier politimester Jørgen Høidahl til Dagbladet.no.

- Fra Sør-Trøndelag politidistrikt er det nå to savnede, etter at ni av elleve savnede personer er utelukket. Men vi tar forbehold om at andre kan være savnet, opplyser stabssjef Magne Skaret overfor Dagbladet.no.

- Fra Agder er nå en savnet, etter at ni av ti på savnetlista til Kripos er utelukket, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland.

LANGT FÆRRE SAVNET:  Det var færre savnede enn fryktet da Kripos la frem listen over døde og savnede nordmenn etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Her ( fra høyre) utenriksminister Jan Petersen , justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengreen Foto: Scanpix
LANGT FÆRRE SAVNET: Det var færre savnede enn fryktet da Kripos la frem listen over døde og savnede nordmenn etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Her ( fra høyre) utenriksminister Jan Petersen , justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengreen Foto: Scanpix Vis mer


Har endret lista

Asker og Bærum politidistrikt hadde 22 savnede på den første Kripos-lista. Totaltallet er nå nede i 13. 10 av de opprinnelig 22 savnede er sjekket ut, men det er kommet til en ny registrering i lista, opplyser overbetjent Tom Sørlie ved Asker og Bærum politidistrikt overfor Dagbladet.no. De er foreløpig ikke helt ferdige med å gjennomgå lista og opplyser at det er for tidlig å gå ut med navnet på den nye personen som er lagt til lista.

Også i andre politidistrikter endres nå status for en rekke personer som tidligere i dag ble meldt savnet.

- Vi har sjekket ut 12 navn fra den opprinnelige savnetlista, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Vestfold politidistrikt. Vestfold hadde 19 savnede på den opprinnelige lista.

Nye Kripos offentliggjorde like etter klokka 15 i dag en ny liste over savnede, hvor svært mange  feiloppføringer er rettet. Her var antallet savnede redusert fra den første listas 275 personer til 150.

Det er imidlertid fortsatt mange uoverenstemmelser mellom Kripos-lista og de enkelte politidistriktenes opplysninger. For eksempel opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt å ha to savnede, mens den nye Kripos-lista sier  at tallet er sju. Hordaland politidistrikt opplyser å ha sju savnede, mens Kripos-lista nå hevder at det er 20 savnede fra Hordaland.

OPPDATERER LISTA: Bengt Albrigtsen og Mona Martinsen i Nye Kripos hadde det travelt med å ajourføre opplysninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media