Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-bråket

To av Trond Giskes Ap-rådgivere har sagt opp

Stormen internt i Ap fortsetter med full styrke. Nå har to ansatte som jobbet tett med Trond Giske sagt opp jobbene sine.

SAGT OPP: To av Trond Giskes nærmeste på Stortinget har sagt opp jobbene sine i partiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAGT OPP: To av Trond Giskes nærmeste på Stortinget har sagt opp jobbene sine i partiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Begge har jobbet tett med Trond Giske og var ansatt i rollene som politiske rådgivere i partiet.

De to ansatte er Bård Flaarønning og Anne Therese Gullberg. Begge bekrefter oppsigelsen overfor Dagbladet. De to slutter i jobben med nærmest umiddelbar virkning.

Flaarønning har vært Trond Giskes politiske rådgiver, pressekontakt og nærmeste medarbeider de siste åra.

- Jeg kan bekrefte at jeg skal slutte. Det er naturlig siden jobben min var å være rådgiver til Trond Giske som nestleder, noe han ikke lenger er. Da ble dette et riktig tidspunkt for meg å søke nye utfordringer, sier Flaarønning til Dagbladet.

Giske-støtter

Gullberg tilhørte finansfraksjonen Giske ledet som finanspolitisk talsperson før han mistet vervet som følge av varslingene mot ham.

- Jeg har hatt givende og spennende år i Arbeiderpartiet, men nå er tiden kommet for å gjøre noe nytt, sier Anne Therese Gullberg til Dagbladet.

SAGT OPP: Bård Flaarønning slutter i Arbeiderpartiet. Foto: Ap
SAGT OPP: Bård Flaarønning slutter i Arbeiderpartiet. Foto: Ap Vis mer

Hans Kristian Amundsen, sekretariatsleder for Ap på Stortinget, har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag formiddag.​ Han er deres formelle leder.

Dagbladet vet det gikk ut en intern e-post i Arbeiderpartiet torsdag hvor det ble informert om Gullbergs oppsigelse. Flaarønnings oppsigelse ble bekreftet i en lignende e-post fredag ettermiddag.

Oppsigelser i fjor også

Dagbladet er også kjent med at Giske-saken har medført et tidvis skyhøyt konfliktnivå og utbredt fraksjonering i deler av Ap-miljøet på Stortinget. I fjor høst sa to andre Ap-rådgivere opp sine jobber etter Trond Giske erstattet Marianne Marthinsen som finanspolitisk talsperson.

Ap konkluderte i går ettermiddag med at Giskes oppførsel medfører brudd på partiets etiske regelverk om seksuell trakassering. Etter det Dagbladet vet skal det dreie seg om regelbrudd i fem separate saker, men partiet ønsker ikke å gå ut med antall eller ytterligere detaljer i saken.

Giskes advokater beskylder nå Arbeiderpartiet for å ha gjennomført en Kafka-prosess der den tidligere Ap-nestlederen ikke er blitt tilstrekkelig hørt.

- Vi stiller oss svært kritiske til at Arbeiderpartiet har behandlet sakene uten at Trond Giske har fått gitt sitt tilsvar. Giske er sykmeldt og har derfor ikke vært i stand til å fremlegge sin versjon, uttalte advokat Christopher Hansteen​​​​​​ og Frode Sulland i en pressemelding torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!