Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To avstemninger?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Gro Harlem Brundtland har vært på besøk, og benyttet anledningen til å støtte tanken om to folkeavstemninger om EU ved neste korsvei. Den første skal være en avstemning om hvorvidt vi skal søke medlemskap, mens den andre skal gi den endelige avgjørelsen. I dette spørsmålet er hun uenig med sitt eget parti, men enig med regjeringspartiene.
  •  Vi syns ikke dette er noen god idé, ganske enkelt fordi det vil bety at spillereglene blir endret. Det kan svekke den legitimitet som et eventuelt medlemskap bør hvile på. Det har fra begynnelsen av 1960-åra vært klart at Norges forhold til EU skulle avgjøres gjennom en rådgivende folkeavstemning. Det ville være underlig om det nå skulle innføres en dobbeltavstemning. Vi skjønner heller ikke redselen for at man setter i gang forhandlinger uten en bred folkelig tilslutning på forhånd. Det er ansvarsfraskriving. Når man først har valgt å avgjøre EU-spørsmålet gjennom en folkeavstemning, må man også regne med at folket kan si nei til forhandlingsresultatet. Det er politikkens og demokratiets vesen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media